Filosofiska randoms

Det finns statistik på att efter uppbrott, typ skilsmässa, så är kvinnor i genomsnitt singel längre än män. Kvinnor klarar sig bättre själva? Eller tar det längre tid för dem att komma över det hela? Eller behöver män än kvinna mer än tvärtom?

Jag läste i en blogg om att det finns män som lever med en docka (typ skyltdocka) säkert med stora bröst och så. Anledningen att ha en man eller kvinna i byrålådan är väl att om man är så osäker att man inte klarar av ett förhållande så kan dockan vara ett substitut. Ni får själv räkna ut det.

Mäns fascination över stora bröst är obegripig. Bröst är väl snyggast när man inte ser så mycket av dom?
Förresten hade det kanske varit bra för många gifta män att ha en docka - också...

En människa som söker kärlek - och gör vi inte alla det - blir lätt kär. Det kan vara i en bild eller en person som man föreställer sig skulle kunna vara ens partner. Det går oftast på utseende eller utstrålning. Eller en person man redan känner och plötsligt upptäcker att man är kär i personen.

Personer i ett förhållande kan som regel undertrycka känslan och inte bli kära, men det är nog snarare så att man inte fullföljer tankegången som leder till kärandet eftersom man inte törstar efter kärlek just då.

Platonisk kärlek definieras idag som kärlek utan sex. Men Platon menade det inte så. Han menade att det fanns kärlek på ett annat plan, det idémässiga planet.

Har ni någon gång känt så?  Varit kär i idén om kärlek med en viss person. Naturligtvis har ni det.

Det kan till och med handla om ett platonskt förhållande, där två männinskor som törstar efter något finner varandra i en fantasivärld men vanligare är nog att idén står obesvarad. Bara för att människor längtar efter kärlek, längtar efter känslan att vilja och kunna visa och ge kärlek. För kärlek är att ge.


Det tar ett tag att förstå det. Unga människor klagar ofta att de inte är älskade. Men kärlek är inte att hela tiden få uppmärksamhet och romantik. Snarare tvärtom, kan man känna sig älskad när man inte får det, då är det nog kärlek. Men det står inte i Google...

Sanningen är att många ger för att få något tillbaka. Mannen ger kvinnan, för att kvinnan ska ge tillbaka. Det kan ju vara kärlek, men det definierar inte kärleken. Ge utan baktankar och du har kvalificerat dig.

Tyvärr är vi dåliga. Det finns alltid baktankar. Även Jesus hade väl baktanken att omvända människorna.





 


Kommentarer
Postat av: Maya

Tack för din kommentar! :)
Blir väldigt gald att höra att du uppfattar det så!
Det är så jag tänker! :)

Hur kom du in på min blogg o så?

2007-12-24 @ 13:30:40
URL: http://mayahitodit.blogg.se
Postat av: Mats

Jag såg din kommentar på en blogg, stars in heaven tror jag den heter

2007-12-24 @ 13:38:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0