Självplågeri

Jag vet att det är ganska vanligt med att "skära sig" när man mår dåligt. Men jag visste inte att det är så mycket som var 6:e kvinna som gjort eller gör det. Och som vanligt undrar man, varför kvinnorna och inte männen (i alla fall inte alls så många)?

Jag vill veta mer om detta. Det kan ju vara så att fler tjejer mår dåligt men är det så enkelt? Eller är det så att tjejer tar efter varandra och triggas av varandra mer än vad killar gör? Många varför?

Är det nån som vet eller tror något?
kram

Kommentarer
Postat av: magda

jag tror att tjejerna komemr fram med det mer. plus att killar lättar tar till droger å sånt.



sen trigag sman ju och skär vännerna sig börjar man för att vara inne

2008-08-13 @ 18:21:09
URL: http://killmissamerica.blogg.se/
Postat av: Sofie

Eftersom man bara hör hur "skönt" det är att skära sig så testar man antagligen det därför, att ångesten åker ut genom blodet, att det är lättare att ha ont "på riktigt" än på insidan.

Skrämmande, men det stämmer ju..







"...lilla Sofie, hon lyser som en sol..."

2008-08-13 @ 19:07:57
URL: http://sofiejagar.blogg.se/
Postat av: K

Jag har aldrig skurit mig själv, så jag har ju egentligen ingen aning. Men jag vet att bulimin hade nog inte blivit bulimi (kanske hade det yttrat sig på något annat sätt istället) om jag inte visste att bulimi fanns. Även om det inte var bulimi jag ville åt, ibörjan provade jag ju bara om det gick att kräkas när man ätit nåt för mycket och mådde dåligt över det, andra gjorde ju det. Det är ju jättebra att det uppmärksammas att många unga mår dåligt, men tyvärr så triggar det nog, och ger idéer. Även om ingen tror att man skall fastna i det hela, vad det än handlar om (anorexia, bulimi, skära sig, droger...) Men varför det är fler tjejer... Tänk om man det visste! kanske är det bara så att tjejer uppmärksammats mer i problemet och de därför vågar vara mer öppna om det, eller har killar och tjejer olika sätt att reagera på att de mår dåligt. eller mår tjejer sämre? varför i såna fall? olika behandlade? media? svåra frågor...

2008-08-13 @ 19:29:58
URL: http://vagenframat.blogg.se/
Postat av: K

Tack själv! Hehe, jag har fått bloggsjuka de senaste dagarna... Jag tänkte kanske, om vågarna tar emot mer där det är grundare eller tvärtom. Så att det blir större motstånd.. eller att känslan blir olika där det är oliak djupt.. eller så.. kanske ska ringa min gamla fysiklärare o fråga.. =)

2008-08-13 @ 19:51:45
URL: http://vagenframat.blogg.se/
Postat av: Diamanten

typ 46% eller nått av befolkningen är deprimerade..

2008-08-13 @ 20:47:01
URL: http://www.bortomverkligheten.blogspot.com/
Postat av: Suss

Det är självklart olika från person till person, men jag kan erkänna att jag är en av de tjejer/kvinnor som faktiskt varit där. Alla tankar försvinner, alla jobbiga tankar.



I mina ögon har det ingenting att göra med att vara inne eller att man 'faller för grupptryck'(vet inte hur jag ska uttrycka mig) Utan man gör det första gången för att testa. OCh man kanske inte vet vad man ska ta sig till just i den stunden.

2008-08-13 @ 22:29:08
URL: http://mesuss.blogg.se/
Postat av: K

Tack! :) Nu känns det genast bättre. Jag antecknar för att komma ihåg sämre stunder! Jag tycker om dig och också! Och en massa andra härliga omtänksamma människor som finns här ute!



Du anar inte hur skönt det är att kunna lägga sig utan att behöva släcka en lampa tills allt känns bra längre.. Hehe.. Natti!

2008-08-13 @ 22:45:05
URL: http://vagenframat.blogg.se/
Postat av: Carro

ehm.. med en överdos av efedrin i kroppen så är det bra. Utan - åt helvete.

Gick de bra på tandis?

2008-08-13 @ 22:56:34
URL: http://anamialife.blogg.se/
Postat av: Carro

jag la till dej på msn, jag har knappt ork att gå upp ur sängen längre.. vet inte hur ja ska klara allt det här.

2008-08-13 @ 23:28:34
URL: http://anamialife.blogg.se/
Postat av: Linnea

I media är det ju mest tjejer som skär sig, och när jag tänker efter har jag faktiskt aldrig läst eller sett på TV om någon kille som har gjort det. Så det framstår ju som ett "tjejproblem", (samtidigt som de noga lyfter fram att det även är många killar osm gör det.) Aja. Jag vet inte. Det var genom media jag läste om det första gången, och då var det såklart en tjej. Det var tack vare det som jag började. Suck för media!

2008-08-15 @ 01:19:19
URL: http://linneablomman.blogspot.com/
Postat av: Mikaela

du har helt rätt i att det är fler tjejer som skär sig.

men jag känner en kille som skär sig, han säger att det är hans sätt att ta ut sina känslor på, att skada sig själv.



jag tror det är så att många killar har svårt att visa känslor, droger och sånnt blir väl istället deras väg ut, jag vet faktiskt inte.

och att tjejernas kanske är att man skyller det på sig själv, tjejer kanske inte står riktigt för vem man själv är och skyller istället det på en själv.

man kan sitta och spåna i det där hur länge som helst.

2008-08-15 @ 20:45:40
URL: http://mikaaelaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0