Skulder

Vems fel är det när allt är dåligt? Skuld är tungt att bära och bara det faktum att man inte orkar vara glad och nöjd ger ju skuldkänslor. Det finns ju alltid dom som har det sämre.

I dom allra flesta fall finns känslor av skuld som ligger mycket djupare. Här är psykologerna duktiga (eller borde vara det) och även om jag i många år inte förstod vad barndomen har att göra med hur man mår nu - så förstår jag det bättre nu.

Barn tar nästan alltid på sig skuld när dåliga saker händer. Jag tror att många ungdomar som har problem inte förstår att problemen delvis har en orsak i att man bär en skuld inom sig, en skuld man inte borde ha.

Det var nog inte ditt fel.
kram

Kommentarer
Postat av: K

Hehe, de va de där med att vara rädd för att jag är korkad o trög.. Hehe, imorse var jag korkad. Eller klantig kanske är ordet. Men nu är jag tillbaka med ny blogg. Tråkigt att behöva ta bort de andra.



Jag var på mitt första KBT i förmiddags. De handlade en del om skuldkönslor. Det är så himla lurigt det där.. Måste nog skriva något om det sen.



Hoppas du hittar tilbaka till min blogg igen i alla fall.



/K (vagenframat)

2008-08-14 @ 11:13:55
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: Mila

det ÄR BRA.-

2008-08-14 @ 12:15:22
URL: http://doden.blogg.se/
Postat av: Nix

Skuld,.. Ett påfund inom kristendomen. Och en del andra religioner för den delen. Att leva som det djur vi egentligen är, är en bättre idé. Det kallas Satanism =P

Skuld är något dåligt att känna, en känsla som man inte borde vältra sig i ens när det är rättfärdigat att känna skuld. I många sammanhang är det bättre att byta ut känslan av skuld mot behovet av hämnd >=)

2008-08-14 @ 12:28:18
Postat av: K

Va, är dom kvar? Fortfarande? Nu blir jag lite orolig här. Dom kommer inte upp när jag kollar i alla fall. Bara att hoppas på det bästa!

2008-08-14 @ 15:36:14
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: A

NEj, det avr ett tag sedan, har varit på semster men nu tilbaka i verkligheten =)

2008-08-14 @ 15:38:50
URL: http://tillbakatilllivet.blogg.se/
Postat av: K

Puhh! ;) Trolleri på högsta nivå! Orkar du så får du mejla dem till mig eller så, så får jag se om jag stoppar in i alla fall en del av dem igen. Njut av solen om du har det lika soligt som det är här! De gör jag, fast genom fönstret, hehe..

2008-08-14 @ 16:17:48
URL: http://pavagigen.blogg.se/
Postat av: A

Det är ju barndomen som formar en, så visst betyder den en hel del.

2008-08-14 @ 20:46:36
URL: http://annmi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0