Vägvalet?

Upp eller ner. Höger eller vänster.

Vi ställs hela tiden inför olika val. Hur ska man veta vad som är det rätta? Varför är det så jobbigt att välja?Jag tror vi påverkas av vårt minne. Vi kommer ihåg den gången när vi gjorde fel val och vi vill inte uppleva det igen. I stället blir vi stående som åsnan mellan hötapparna, förlamade av ångest och kommer ingenstans förrän vi absolut måste. Och eftersom vi skjuter beslutet framför oss så länge det går kanske det blir en impuls som avgör i stället för att det är ett genomtänkt val?

Jag tror på logik men även mina "smarta" val är ofta fel. Så är det bara! Saker ändras.

Det enda sättet att bli bra på att välja är att inse att vi bara kan göra ett val. När vi väl gjort vårt val bland flera alternativ måste vi förutsätta att vi valt det rätta. Ingen ånger. Ingen panik.

Vi gjorde det som verkade bäst just då. Det verkade inte fel när vi gjorde det.

Om saker och ting förändras - och det gör det ju hela tiden - får vi lära oss av våra misstag och kanske göra ett bättre val nästa gång. Våga erkänna dina misstag och lär dig av dem.

Om man gör om samma misstag så har man inte förstått att man gjorde fel

Om man lnte litar på sina val är det svårt att tro att de är de rätta

kram
(haha - så här blir det när man vill skriva något men har dålig fantasi...)

Kommentarer
Postat av: Katrin

Klokt som vanligt, och kom ihåg att man alltid kan lära sig och utvecklas av varje nytt val, även om man nu skulle hamna i en svår situation. Ingen upplevelse är helt bortkastad om man väljer att dra lärdom av den, men däremot om man inte gör det. Hur kul är det att göra om samma misstag om och om igen?

2008-12-26 @ 14:34:06
Postat av: Anna

Helt rätt Mats :D

2008-12-26 @ 20:39:48
URL: http://psyksyster.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0