Fan orexia

En bridgespelande filosof som hette Victor Mollo sa: "If something is worth doing, it's worth doing to excess". Han har naturligtvis rätt. Varför lägga tid på saker som inte har något värde? Lägg i stället ner din kraft och energi på det som är viktigt för dig.

Ett undantag är utbildning. Under tiden du lär dig nya saker kan du inte alltid avgöra värdet av det. Man ska alltid vara öppen för att lära sig mer.

Jag har lärt mig lite om anorexia. Det finns ett spöke som vi kan kalla Fanorexia. När en person har sjukdomen är Fanorexia nöjd. Hon dominerar med sina falska tankar och trycker ner allt annat.

Anorexian verkar vara ett sätt att ta kontroll. Om livet i övrigt är rörigt och otillfredsställande kan det kännas rätt att fokusera på mat, vikt, kalorier - något som du KAN kontrollera. På så vis får sjukdomen sitt fäste.

När en person börjar den långa vägen tillbaka genom en behandling eller en egen kamp kommer alla dom tankar fram som Fanorexia har dolt. Det gör ont, men det måste det göra. Ge inte upp för det är faktiskt så att det måste kännas när du tar tillbaka din själ och din kropp från Fanorexia.

Ut med henne!

Om ni tycker detta är ett onödigt ämne och ändå har läst ända hit får ni skylla er själv :)
Kram.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0