Blås på molnen

När man hört något tillräckligt många gånger blir det nästan omöjligt att inte tro på det. Man behöver inte ens höra det utan det kan vara ens egna tankar som snabbspolas i hjärnan. Jag duger inte, jag är misslyckad, jag klarar det inte och jag kan lika gärna ge upp.

Du kanske utåt sett går fram med ett leende medan du i verkligheten vet att när som helst kan någon komma att avslöja vilken bluff du är. Saker som andra säger stämmer inte alls med din verklighet, de säger att du är smal när du vet att du är tjock. De säger att du är bra, men du vet att du är dålig.

Hur ska det gå för dig? Du låter ditt förslutna följa med dig till framtiden. Du kan inte hjälpa det - de tankarna bara finns där och vardagen är ett stort och väldigt grått moln.

Så kommer din framtid att vara. Ända tills du tröttnar på det och bestämmer dig för att sluta låta allt som hänt påverka din framtid. För detta är faktiskt ditt eget val. Det är dina egna tankar du är rädd för. Du kanske skyller på andra, men det är inte i ditt eget intresse att du dömer dig själv efter vad du tror att andra tycker om dig.

Den dagen du bestämmer dig för att strunta i vad alla andra tycker så kommer ditt liv att förändras. Du kan inte förändra det förflutna men du kan låta bli att låta det förflutna programmera ditt liv. Stoppa bandet som rullar i hjärnan och inse att du själv kan ändra på hur du ser på dig själv. Ingen annan, bara du, kan förändra ditt liv.

Hur andra uppfattar dig beror bara till en liten del på vad du säger. Ditt kroppsspråk, din framtoning och andra saker i din personlighet avslöjar dig. Avslöjar att du inte tror på dig själv.

Är du trött på att vara misslyckad? Men sluta då!

Kram

Kommentarer
Postat av: FANNY

bra inlägg! Och tack så jättemycket för din kommentar, den var läsvärd! Ska tänka vidare.

Det är just så att det är bara en själv som kan göra något åt problemen. Det förflutna har varit, det ska väl inte spolas om och om igen? Om det nu inte är ett bra minne som inspirerar en?

2008-07-10 @ 17:10:30
URL: http://beautifulflower.blogg.se/
Postat av: Ninni

Så det du säger, i princip är att man "bara kan ta klivet ut imorgon", eller varför inte ikväll-och börja älska sig själv?!



Jävlar i mig-tänk om det kan vara så lätt-tänk om det "bara" är en liten nyckel man måste vri om..en förvisso trög sådan..är det i huvudsak jaget som dömer-inte omgivningen?



Kan man total ignorera det som varit, det förflutna alltså, eller bör man på ngt sätt bearbeta "det", så att det inte kommer ikapp en längre fram..?!



Oj sorry, det blev långt och en aning flummigt det här, men hoppas mina tankar nådde fram..



Jenny

2008-07-10 @ 17:30:26
URL: http://jennyhelgen.blogg.se/
Postat av: millla

mats ! det är skottår i ÅR. 2008! 366 dagar! åh.

2008-07-10 @ 18:18:07
URL: http://doden.blogg.se/
Postat av: millla

kan du till och med det? ;OO DUKTIGT!

2008-07-10 @ 20:28:24
URL: http://doden.blogg.se/
Postat av: Milla

:)

2008-07-10 @ 23:34:09
URL: http://doden.blogg.se/
Postat av: L

Sanning, massa sanning. =)

2008-07-11 @ 16:55:57
URL: http://livnea.blogg.se/
Postat av: sanna

Det är inte lätt att tänka framåt när döden står på andra sidan vägen och väntar på en. Och när man hela sitt liv fått höra av sig själv hur misslyckad man är. Tankarna ändras tyvärr inte över en dag, en vecka eller en månad..


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0