Är DU här!

Hallå där. Du behöver inte tvunget komma med några intelligenta kommentarer här. Jag blir väldigt glad för alla som bara berättar att dom varit här. 

Det är därför jag har ett litet hjärta vid alla mina inlägg, för att du betyder något.

Den bästa kommentar jag vet är: "Jag var här" eller nåt sånt enkelt. Då behöver jag ju inte ens ta på mina läsglasögon för att läsa den!

Kramar (det stormar här, kanske hos dig också?)

Modet

Med den rubriken räknar jag med att få ett par tusen extra läsare.

För det verkar vara mode som är på modet. Jag är kanske lite gnällig idag men jag fattar inte det här. Ni som läser bloggar och påverkar vilka som hamnar på olika topplistor - läser ni BARA modebloggar?

Nej. Men eftersom det finna annonser, tävlingar och andra smarta knep så blir dom som vill synas tvungna att skriva om modet.

Nu har dom också kommit på att dom genom att länka till varandras bloggar kan få ännu fler läsare.

Egoina har försökt anlägga moteld och värva läsare genom Wikipedia men modevärlden har genom sina insiders på Wikipedia lyckats stoppa Egoina. Jobbigt, Egoina och Annsingen. Vill ni synas så är det dagens outfit som gäller. Och ett samarbete med Kenza.

Och pengar är makt - så muta gärna någon. (Och tro inte att jag menar allt jag skriver :)

Man kan inte ens lita på banken

I går konstaterades det som man länge har misstänkt. Om banken ger dig ett råd så ska du göra tvärtom.

Kanske du ska ta ett lån. Så sitter du på banken och den allsmäktige banktjänstemannen (eller kvinnan) på andra sidan säger:

BTJMK: - Jaha ska du ta rörlig eller bunden ränta?
Vi: Ja vilket är bäst?
BTJMK: - Med nuvarade blablabla... så ska du nog ta ett lån med bunden ränta.
Vi: Jaha, då är det bäst jag gör det.

STOPP!

Så är det inte längre. Stryk banksnubbar från listan med folk som du "alltid kan lita på". Dom är egentligen inte annat än försäljare. Gör tvärtom! Eller ställ besvärade frågor.

Jobbigt. Jag vill ju kunna lita på folk.

Kort

Långa inlägg är jobbigt. Så nu kommer ett kort. Tack för alla fina kommentarer.


Att älska är svårt

Nu ska jag fortsätta min lilla följetong om kärlek.

Alla behöver kärlek. Om man inte mår bra är det svårt att älska någon och kanske allra svårast att älska sig själv.

Vad innebär det egentligen att älska sig själv?

Vi lever i ett samhälle där utseendet betyder en hel del. Kan man älska sig själv utan att tycka om sitt utseende?
Jag tror detta är en viktig fråga för många, kanske särskilt för unga tjejer som är osäkra på om de duger.

Vi blir ju matade med bilder på vackra människor. Inte konstigt då att det blir en följd att unga tjejer försöker likna dessa "idoler", bli smalare och vackrare.

Så småningom upptäcker de kanske att det inte fungerar och då det vänds till en ilska emot dem själva. De har utsatt sig själv, sin familj och sina vänner för något under kanske flera år och egentligen vetat hela tiden att det är fel, att det inte kommer att hjälpa, att det bara är en fasad.

Kan man förlåta sig själv att man utsatt sig själv och andra?

Ja, helt enkelt för att man måste. De misstag man har gjort är meningslösa om man inte lär sig av dem. Se gärna tillbaka, men dra lärdom av dina misstag. Det är faktiskt ett bra sätt att komma vidare.

Misstag och fel som vi gör är alltid ett led i att vi växer som människor. Och att förlåta sig själv för att man bara är människa och gör misstag är första steget i att kunna älska sig själv.

Det avgörande är emellertid att man måste fundera på sina värderingar. Det är inte spegelbilden som ska älskas utan den riktiga personen som står framför spegeln. Alla personer som är ärliga, ömsinta, känslosamma och ödmjuka förtjänar att älska sig själv.

Som förälder finns ännu en sak jag vill tillägga. Jag vet att det kan vara svårt att prata om känslor med föräldrar, men tro inte annat än att dom faktiskt förstår såna saker och har den erfarenhet du kanske saknar. Dessutom älskar dom dig och vill bara ditt bästa. Och dom blir jätteglada när deras barn visar förtroende för dom.

Tyvärr vet inte dom flesta föräldrar vilken tuff värld det är för ungdomar idag. Det är kanske deras fel men det är faktiskt något som du också kan hjälpa till att ändra på.

Den kärlek du bäst behöver är din egen.

Panik på tredje våningen

Idag har jag arbetat. I Mörarp, Åstorp, Helsingborg och Landskrona. Här går det undan!
Jo, Alma, jag var på BK också, men du var inte där idag heller :)

På radion i morse. Bengt ringer till Kalle.

Kalle: Hej, jag kan inte prata nu. Morsan sitter i ett träd.
Bengt: Va? Men bor inte ni på tredje våningen?
Kalle: Jo men hon hoppade ut från balkongen?
Bengt: Fan alltså. Vad ska du göra?
Kalle: Alltså, jag vet inte. Vad gör man? Jag kan ju inte nå henne.
Bengt: Kan du inte bara säga att hon ska komma in. Att du är hungrig eller nåt?
Kalle: Fan, e du ding eller. Katter förstår väl inte svenska...

Så är det när man är ute och åker runt i en bil. Man får höra både det ena och det andra. Men det är väl inte så vanligt att man döper sin satt till morsan?

Och eftersom jag är lättroad så får ni stå ut med en del dåliga skämt, haha
Kram

Sanningens minut

Jag har i ett svagt ögonblick lovat Olessia att berätta sju hemska sanningar om mig själv.

1) Jag är väldigt mycket för att dissa personer som jag inte bryr mig om och göra allt för personer som jag tycker om. Det behöver inte vara vänner, men jag bryr mig om vissa personer. Och dom andra struntar jag i.

2) Jag har löständer i överkäken eftersom jag hade tandläkarsskräck i mest yngre dagar. Det är inget jag kan rekommendera eftersom maten smakar sämre också. Så borsta era tänder ungar!

3) Jag har bara en enda riktigt bra vän just nu

4) Jag är arbetsnarkoman, fast det har blivit lite bättre nu när jag bloggar. Det är en bra avkoppling.

5) Min fru snusar och jag röker

6) Min fru tycker jag är en "kärring". Me Tarzan, you Jane brukar hon säga ibland. Mest för att jag är lite mesig och har många egenskaper som kvinnor mest brukar ha. Tycker om att prata om känslor (med tjejer).

7) Jag älskar att dansa, men blir för det mesta dissad därför att dom festerna vi är på så brukar det inte vara så många som gillar att dansa. Då dansar jag själv, haha

Så, nu får det räcka med avslöjanden för idag! Puh.

Jag vill inte skicka utmaningar som denna vidare, det här var ju jobbigt, haha
Kram

Ett ord eller två

Vissa ord är roliga. Hittade ordet ensam som tema på kaffebönans blogg. Vad är ensam?

Det kan ju vara en verklig situation. Man står ensam kvar när alla andra har gått. Men också en känsla. Om du känner dig ensam så har du kanske känslan av att ingen tänker på dig just nu.

Man säger ofta: ensam och övergiven. Övergiven betyder ju att man tidigare inte var ensam, men är det nu. Ungefär som i verkligheten, när alla hade gått. Men känslan ensam och övergiven kan givetvis vara värre än verklighetens motsvarighet.

Alla människor är ensamma. Det finns ingen som inte är ensam med sina tankar. Skillnaden är hur vi upplever ensamheten och hur vi hanterar den. Ibland kanske det känns som om vi önskar ensamhet när vi inte kan få det men absolut inte vill ha den när vi får den.

Vi människor är bra knepiga. Vi tycker synd om oss själva fastän vi själva bestämmer.

Hjärntvätt eller?

Allting kan köpas för pengar. Jag vet att ni älskar Google, men sanna min ord, det kommer inte att dröja länge förrän första sidan är bara reklam eller köpta platser oavsett vad du söker på. Pengar är makt. Makten vill tjäna mer pengar. Ni är offren. Ni blir hjärntvättade.

Inte jag. Jag använder altavista haha... (men det är samma skit där)

Här i blogg.se kommer det snart att se ut som vilken webbshop som helst. Mode, smycken, kroppsvård och allt annat som kan prånglas ut i reklamsyfte toppar bloggen rankinglistor. Och det är företag som ligger bakom och bidrar med varor och annonspengar.

Är det bra? Ja, jag vet inte.

Snabbis på flyget

Planet till Paris har precis kommit upp i luften och piloten informerar i högtalarna genom att berätta om vilken väg de ska ta samt beräknad ankomsttid.

När detta är gjort önskar han passagerarna en trevlig flygning, men glömmer att slå av högtalarna...

Passagerare och kabinpersonalen för höra även fortsättningen:

- Sten, har du satt in autopiloten på Paris?

- Ja, det är klart. Nu skall jag ta en kopp kaffe, sedan ska jag sätta på Sabina. Hon är alltid pigg på en snabbis i pentryt.

En av flygvärdinnorna kommer springande i gången för att informera piloterna om den pinsamma situationen, men nästan framme vid cockpit snubblar hon och faller raklång på gången.

En passagerare klappar henne på axeln och säger:

- Du behöver inte ha så bråttom. Han skulle ju dricka kaffe först....

Nobelfesten

Nu har jag bestämt mig. Jag vill gå på fest. Eftersom jag inte gillar blod satsar jag inte på medicinpriset utan något lite enklare. Fysik kanske? Just nu kan jag inte komma på något bättre.

Det finns många svarta hål i universum. Deras funktion och uppgift är att i rasande takt sluka all materia och anti-materia som kommer i dess väg.

Svarta hål                                                                                                         

Jag har upptäckt att det finns svarta hål även på vår planet. Osynliga men växande tomrum som efterhand kommer att uppsluka allt och alla.


Vart tar tiden vägen när den har gått? Människor och djur lägger ner lika mycket tid, båda mest på att äta djuren. Det är uppenbart att förfluten tid samlas i ett svart hål. Var annars? Till samma kategori som tid kan vi hänföra missade möjligheter. De försvinner i samma ögonblick som man missar dem. Att de inte kommer tillbaka beror säkerligen på att inte heller så mycket annat kommer tillbaka från svarta hål.


Levande varelser omsätter enorma kvantiteter energi. Särskilt kaniner, terrorister och barn gör av med mycket energi (så länge barnen inte tvingas städa sina rum). Vart tar då all förbrukad energi vägen? Vi kan ju varken se eller höra den. Just det - svarta hål.

Inte hålen i väggen dock. Elektricitet är en variant av energi som man kan både höra och känna. En god regel är dock att inte känna på elektriciteten om den hörs.


Många varelser har en tankeverksamhet. Tankar som inte sparas försvinner ut och hamnar då, enligt min tes, i det svarta hålet. Detsamma gäller tal och andra ljud som åstadkoms av såväl levande varelser som maskiner. I detta strikt vetenskapliga sammanhang jämställs ljud med oljud och modern jazzmusik. När ljud avklingar för våra öron absorberas de av det svarta hålet.


Hur är det med materia som försvinner? Det vi eldar upp till rök går naturligtvis rakt in i det svarta hålet. Nästa dag är röken borta, vilket borde vara bevis nog. En massa små djur och insekter, som dyker upp ena dan och är borta nästa, har naturligtvis gått samma väg. Sedan har vi allt som ruttnar bort och tycks försvinna som genom trolleri.


Olycklig kärlek som du kommit över, biljetter som inte avhämtats i tid och spår i förra årets snö finns antagligen på samma ställe. Kanske förresten även en nyckel som jag blev av med i somras, men jag behöver den inte längre, så leta inte efter den.


Om du som läser detta av en slump skulle stöta på ett svart hål, var vänlig att ta med en termometer och anteckna temperaturen i hålet. Jag behöver denna uppgift för att kunna slutföra min avhandling i god tid innan Nobelkommittén sammanträder i oktober.

Min vän

Idag är jag på sällsynt gott humör. Jag klagade nyss på att jag steg upp så tidigt, men det var egentligen bara bra.

Jag såg nyss på åkern utanför mitt fönster en flock på 8 rådjur som jagade fram i två grupper om fyra. En av katterna smyger på en fasanhane. Lite längre bort går ett svart och ett brunt föl i hagen och tuggar gräs.

Visst är det härligt på landet. Man blir inspirerad. Det yttrade sig i att jag plötsligt fick för mig att skriva en dikt som nog bara en person fattar något av. Men ändå!

En vän visade mig
sin älskade ögonsten
och visade mig solen
när det var mulet här

Jag önskar att alla hade en sådan vän


Alarmerande

Min mobil lever sitt eget liv. Eftersom vi är såna där hästfolk så kan vi inte ligga och sova hela dagarna utan måste stiga upp även på söndagar. Men varför vill min mobil att jag ska stiga upp halv sju en söndag? Vad har jag gjort?

Kan en mobil ställa in sig själv? Jag tror min kan det, för jag har inte beställt väckning. Plötsligt och helt utan förvarning så går alarmet igång.

Väluppfostrad som jag är stiger jag upp och lagar kaffe. Och när kaffet är klart går jag till datorn.

Men då ser jag att klockan inte ens är sju. Nokia vad har ni gjort?

Snälla gud det är ju lördag

På grund av tillfällig motvilja mot att huset liknar en svinstia beslöt jag att gå till angrepp med dammsugaren. Det gör jag ofta så ni ska inte tro att det som nu hände beror på min ovana att hantera detta monster.

Just denna gång tänkte jag vara lite extra noga, ni vet ju att man inte precis brukar dammsuga under alla möbler vareviga gång. Men min säng tänkte jag, där var det länge sedan.  Jag lyfte och drog lite försiktigt.

JODU, där fanns det både det ena och det andra i dammväg. OK tänkte jag, jag drar ut sängen lite mer. Då ramlar helt utan förvarning ett jävla BEN av sängen. Med skruvar och allt. Men jag är inte den som får panik så lätt...

Jag får resa sängen på högkant så jag kan sätta fast benet, tänkte jag och gjorde. Samtidigt välter jag (eller sängjävelen) ut ett vattenglas över golvet och mattan och dammsugaren som fortfarande fungerar dock. OJDÅ, inte bra, men glaset höll i alla fall.

Det visar sig att man behöver en skiftnyckel för att skruva, ja ni hör rätt, skruva i sängen. Jaja, det ska ju finnas någonstans, varför jag lämnar allt och rusar omkring i huset på jakt efter ett sådant instrument. En bra stund senare hittar jag en skiftnyckel i pannrummet där ljuset hade gått - men jag är inte dum  - en mobil kan ge lite ledljus i mörkret.

Tillbaka till sängen. På vägen in med skiftnyckeln i högsta hugg råkar jag - utan att egentligen göra några allvarligare misstag - slå till en glaslampa så att skärvorna ryker ut över sängkläderna som nu av någon besynnerlig anledning ligger utspridda på golvet.

I detta läge tänker jag: Tror Gud att det är söndag idag?

Storm i vattenglas

Jag har pratat några gånger med min syster efter operationen. Hon är trött men låter ändå gladare. Bra.

Idag skall vi som bor nere i södra delen av landet få ännu mera blåst och storm. För oss blir det att hästarna får stanna kvar i stallet och att TVn inte kommer att fungera. Tur att vi inte har någon snö i alla fall.

Kommer att tänka på uttrycket "Storm i ett vattenglas" som väl betyder att man överdriver betydelsen av ett bråk eller ett gräl. Konstigt ordspråk. Låter mer som om man blåser i ett sugrör tycker jag.

Hoppas ni får en bra dag.

Vänner

Det finns en skillnad på att vara ung och äldre (OK, då... gammal).

Om du samlar kompisar och vänner på hög och din kontaktlista är lång som en flaggstång är du antagligen ung. Man tycker det borde vara så att man har fler vänner när man har levt längre?

Så är det inte. Ju äldre och förståndigare man blir, hehe, desto mer kräsen blir man. Man lär sig vilka som är ens vänner och vilka som bara är/var ... kontakter.

Det är inte svårt alls.

Jag vill inte ha en lång kontaktlista. Tvärtom.

Eftersom det finns många "fula gubbar" har vi gubbar som bara är fula till utseendet fått lite oförskyllt dåligt rykte.
Som grupp har vi förtjänat det, och jag tycker det är bra att ni som är unga är försiktiga med att träffa personer ni inte känner.

Edit: Om ni kollar så märker ni att min kommentarslåda ser ut att vara SPAMMAD. Det är det inte det är bara Annsingen som har så mycket att säga :)


Fan orexia

En bridgespelande filosof som hette Victor Mollo sa: "If something is worth doing, it's worth doing to excess". Han har naturligtvis rätt. Varför lägga tid på saker som inte har något värde? Lägg i stället ner din kraft och energi på det som är viktigt för dig.

Ett undantag är utbildning. Under tiden du lär dig nya saker kan du inte alltid avgöra värdet av det. Man ska alltid vara öppen för att lära sig mer.

Jag har lärt mig lite om anorexia. Det finns ett spöke som vi kan kalla Fanorexia. När en person har sjukdomen är Fanorexia nöjd. Hon dominerar med sina falska tankar och trycker ner allt annat.

Anorexian verkar vara ett sätt att ta kontroll. Om livet i övrigt är rörigt och otillfredsställande kan det kännas rätt att fokusera på mat, vikt, kalorier - något som du KAN kontrollera. På så vis får sjukdomen sitt fäste.

När en person börjar den långa vägen tillbaka genom en behandling eller en egen kamp kommer alla dom tankar fram som Fanorexia har dolt. Det gör ont, men det måste det göra. Ge inte upp för det är faktiskt så att det måste kännas när du tar tillbaka din själ och din kropp från Fanorexia.

Ut med henne!

Om ni tycker detta är ett onödigt ämne och ändå har läst ända hit får ni skylla er själv :)
Kram.


Nostalgi

När det är jobbigt blir jag lite nostalgisk. Det yttrade sig så att jag letade upp lite supergamla bilder på mig och min familj.
 

Min syster Eva och mina två söner Martin och Henrik (för 13-14 år sedan)

 Haha, jag spelar schack mot min morbror för 50 år sedan (jag tror han vann just denna gång, haha)

 Detta var nog 25 år sedan

 Den nuvarande familjen

Nej, nu får vi göra nåt vettigare, haha


Eva (min syster)

Min syster blev opererad igår på Karolinska i Stockholm och det var en operation på 8-9 timmar. Operationen innabar att dom tog bort en tumör, en njure och tjocktarmen. Operationen gick bra men jag jag inte fått tala med någon läkare än så jag vet egentligen inte vad som händer nu.

Men i alla fall.

Årets understatement

Ibland är till och med uppdrag från regeringen välkomna avbrott i vardagen. Regeringen är i mitt fall Lena. Jag har inte tänkt så mycket på det, men det är ju en liten nackdel med att arbeta hemma att jag inte får bestämma på jobbet heller :)

Nu ska jag iväg till Annas skola, köra henne till Centralen så hon kan ta tåget till Göteborg och gå på Öppet hus på den skola hon ska söka till. Cybergymnasiet. Det finns ju i Malmö också men gräset är grönare i Göteborg.

Nu ska ni inte tro att jag är en toffel. Det har hänt att jag sagt emot. Inte för att det hjälpte, men ändå!

Kram (ni tror väl inte på det här, haha)

Kärlek o filosofi

För ett tag sedan frågade jag dig: Vad är kärlek? Tack för era svar.

Vad tycker jag? OK, ni ska nu - åter igen - få vara med när en mästare tänker :) 
Nästan alla stora filosofer är män. Så är det. Fastän, innan A hinner säga det, alla är födda av en kvinna...

Vad är filosofi? Är det bara ett sätt att krångla till det som egentligen är enkelt? Kanske det.
För mig är det när man går till botten med något, analyserar, bryter ner som till grundämnen i ordens kemi. Det är det jag tänker göra. Kärleken skall bli till atomer i min hjärna.

Det blir nog en följetong och jag har ingen aning om var den här resan slutar men - häng med!

Kärlek är ett stort begrepp men låt oss börja med kärleken mellan personer. Som på film eller i musiken.

Vad kärlek är varierar vid olika stadier i livet. Som nybörjare på förhållanden har man svårt att förstå kärleken och man litar inte på att den verkligen har inträffat. Man söker bekräftelse på att den finns kvar.

Som ung vill man bli älskad men man har svårt för att vara det, svårt att bara njuta av den.

Med mer erfarenheter förändras också din syn på kärlek.

Historiskt sett kan man jämföra krig med kärlek. Mannen utnyttjar kvinnan. Kvinnan utnyttjar mannen. Så har det alltid varit. Kärlek är vapenvilan eller kanske som en långvarig fred där man accepterar varandra med respektive fel och brister. Ibland blossar kampen upp med små strider och en ny försoning.

Ja det är ju lite skillnad mellan fred och passion men jag sa ju att filosofi är krångligt :)

Är din kärlek vit som snö?

Ja, mer blir det inte idag. Välkommen tillbaka, alla underbara människor. 

Bra dålig

Det bästa med livet är vad vi kan göra för andra. Det sämsta är att så få använder möjligheterna vi har.

Allting är relativt. Mina skämt är ju dåliga men ibland skattar någon. Mitt filosoferande är amatörmässigt men ibland inspirerar det kanske någon. Då är jag väl bra? Eller lite mindre dålig, haha.

Om du tycker du är dålig beror det naturligtvis på att du glömmer vad du gör andra. Tänk på det så blir du bra!

Arbetslust

Jag tror att jag är narkoman. När alla andra tycker det är måndag är jag glad att få arbeta som vanligt. Arbetsnarkoman, det är jag.

Fast inspirationen har varit usel ett tag nu så det blir att sparka sig själv där bak och försöka komma igång med något av alla jobb jag har skjutit framför mig.

Det märks väldigt väl att vi går mot ljusare tider. När man har hästar som ska ut på morgonen och in på eftermiddagen då märker man verkligen att det nästan blivit en hel timme ljusare nu.

image42

Gå vidare till Gå

Det känns inte som söndag idag. Allt är lugnt och fridfullt, men ändå. Nej.

Men i morgon är det måndag det vet jag. Då blir det att sätta sig i den lilla svarta bilen och äka till något arbete precis som vanligt. Det blir bra.

Cancergåtan löst? Svenska forskare har hittar ett sätt att få cancerceller att självdö. Min syster skall opereras på onsdag. På onsdag. Men det är ju bra ändå.

Nu vill jag inte klaga mer. Brie-osten är slut, men jag har vin och cigaretter.

Min kompis Björn har kommit hem. Har varit på Aruba i 2 månader. Fy vad orättvist.


Ensamvarg

Det är jag, mentalt sett. Men ibland kan någon hitta mig.

Spegelbilden

I morse såg jag en bild. En smal snygg filmstjärna/känsis med texten: Hon är perfekt.

Alltså, tjejer, skojar ni?

Jag vet att om man är en snygg tjej så får man uppmärksamhet. Men det innebär väl inte att man förtjänar den?

Om man lägger ner mycket tid på att sminka sig och göra sig vacker så brädar man andra brudar. Och killarna flockas. Men det ökar väl inte ditt värde?

Om man bantar och blir smal liknar man mer en fotomodell. Men det får väl inte dig att må bättre?

Oavsett hur snygg, smal och vacker du är... det enda viktiga är att må bra och finna dig själv, tycka att du är värd någonting för dig själv och andra.

Hur kan ni tro att det har med utseendet att göra?

Jag vet, det är den förbannade spegeln...
Jo, och nu finns det kamera i mobilen också. Släng mobilen i spegeln, haha.

Kärlek

För dem som mår dåligt är ofta ett av problemen att de inte tycker om sig själv. Då hjälper det naturligtvis inte bara att säga: tyck om dig själv, du är bra! Så enkelt är det inte.

Om man inte klarar av att tycka att man själv är bra, att man själv har ett värde, kan man kanske inte heller tycka att andra saker är bra. Allting faller.

Jag tror inte man kan ta till sig ens att andra tycker att man är bra. Man litar inte på att andra tycker om en om man inte tycker om sig själv.

Så var börjar man? Finns det någon väg uppåt?

Jag tror att det finns ett sätt. Vi kan hjälpa dom som mår dåligt, lite i taget.

Vi kan visa att vi bara finns där, att vi bryr oss om personens öde. Det kan skapa en känsla som personen saknar (eller har för lite av) i sin normala omgivning.

Även om det bara blir en liten skillnad, så kan det leda till att den som mår dåligt kan börja uppskatta något och bry sig tillbaka.

Jag vet inte om någon förstår hur jag menar, men fråga gärna annars.
Det är kärlek att bry sig. Och alla mår bra av kärlek.


Godmorgon

Välkommen till en ny dag! Glöm inte hälsa på mingla  idag!

Anorexia och bulemi

Nu försöker jag igen eftersom några har undrat.

Jag vet att det finns många som har dessa sjukdomar här på blogg.se. Kanske ännu fler som haft problem med klarat sig ur dem eller åtminstone är på rätt väg.

Jag vill medverka till att skapa en gemensam blogg eller webbplats med följande mål:

Tips och råd
Hur man söker hjälp
Att de som har problem kan hjälpa och peppa varandra
Kanske lista med stödpersoner som kan hjälpa/stötta/ge råd
Inlägg/Berättelser om sjukdomen (kanske olika kategorier)
med mera

Ja ni förstår säkert hur man kan utveckla detta. Och kom gärna med förslag och idéer.
Jag har ju inte erfarenheter av själva sjukdomarna.

Jag har inte tid att göra allt detta själv men kan eventuellt finansiera något lite om det behövs något.

Finns det någon som vill hjälpa till (design, stödpersoner, m m)? Hör av dig/kommentera.
Finns det intresse hos dig som har sjukdomen? Ja det är jag ganska säker på.


Vill ni maila så fråga efter min mailadress eller lämna er egen.
Kram.

Vad är kärlek?

Jag måste slita mig loss från allt trist och göra något annat.

Vad är kärlek? Är det bara en känsla? Eller är det ett medvetet val?

Vad tycker du?

Kort paus

Tar en kort paus i arbetet eftersom jag är trött på det. Jo, det är inte mitt vanliga arbete utan arbetet består i detta fall av att skriva svar på 30 sidor frågor från skatteverket. Det kommer att ta hela helgen också :S

Om du funderar på att bli egen företagare. Glöm det...

Det är bättre du blir chef eller nåt sånt.

Har du varit på bio nyligen? Jag skulle behöva nåt sånt. Finns det nån bra film?

Innan jag drunknar i papper...

Dåligt

Idag skall jag åka till Eslöv och jobba.

Har ni några kunder? Nej antagligen inte. Det finns något som heter att "Kunden har alltid rätt"

Så är det inte. Det heter så bara för att man som säljare eller leverantör alltid ska LÅTA kunden få rätt.

Ibland har kunderna så in i bomben fel. Då känns det jobbigt.
Men det är inte den kunden som jag skall till idag utan en annan skitstövel.

Kram, ha en bra dag!

Är det krig eller vad?

Vad pågår. Bara läste något om Hockeyfrun och hot och påhopp och sånt.

Varför får jag aldrig reda på något som är smaskigt eller blodigt?

Berätta nu. Är det Egoina som varit elak, haha (skojar bara).

Solen har precis gått ner i skåne och vi har knappt 18 grader i skuggan. Hur är vädret hos dig?

Svar och frågor...

Måste svara, som tur var inte så många frågor men rätt svåra:

Alma:
Jag tror det största misstaget måste vara första gången jag gifte mig. Det höll bara ett år. Det började med att jag i 15 årsåldern ville mer hålla på med mina hobbies än med tjejer och när jag sedan i 20-års åldern blev kär gick det för fort. Jag hade ingen erfarenhet och så blev det fel.
Min fråga till Alma: Ville du hellre haft en flicka innan du visste att Alex var en pojke?

Ann:
Det första jag gör. Går upp och lagar kaffe. När det är klart serverar jag kaffe till min fru i sängen (vi har nu olika sovrum). Det gäller att hålla regeringen nöjd, haha.
Min fråga till Ann: Gillar du ishockey eller bara spelarna? 

Olessia o Elin:
Här måste jag göra alla duktiga bloggare besvikna. Jag gillar absolut mest berättelser om dagens problem och speciellt läser jag många som har anorexia o liknande. Jag har upptäckt att denna sjukdom är mycket vanligare, svårare och långvarigare än jag visste tidigare. Jag försöker peppa och stötta bara genom att läsa och kommentera att man finns där.
Olessia: Vad siktar du på för yrke?
Elin: Är du helt OK från dina matproblem. Tänker du fortfarande på dem när du äter?

Hoppas ni är nöjda (utom med mina frågor, haha)
Kram

Vill ni inte svara så MÅSTE ni inte...

Frågespalten

Dom som har hundratals besökare på sin blogg har ibland en liten frågestund. Jag tänkte ha det också men på ett annat sätt. Du får fråga mig precis vad som helst och du ska få ett ärligt svar. Men på egen risk. För sen kommer jag att fråga dig något tillbaka, haha.

Kom igen bara! Var lite frågvis!

En ny härlig dag?

Många är så duktiga på att skriva om allt elände, sina problem och hur dåligt dom mår. Eller så klagar dom på andra. Jag är inte bra på sånt.

Mitt liv är långt ifrån perfekt. Men kanske är det så att jag blivit för gammal och förståndig för att klaga. Eller är jag bara positiv och ser möjligheter i allting?

Kanske är det så att man slutar drömma och blir mer realist som vuxen?

Nej, jag tror helt enkelt att det erfarenheten och livet som lär en. Jag har massor av drömmar, men jag kan inse att vissa av dom vill jag inte ens ska bli verklighet. Dom får finnas i alla fall.

Så är det när man har framtiden bakom sig, haha

Njuta

Nu skall jag arbetsvägra för resten av denna kväll. Har till och med varit ute och gett hästarna hö och vatten och nu skall jag bara läsa era roliga, underbara eller helt normala bloggar.

NEJ. Vi har inte kanal 5...

Om du vill kan du få en kopp kaffe (te, cola, saft, MJÖLK?). Bara knacka på!

Hörde en dålig fräckis...

Eller är det kanske sant?

image41

Tobbe och Kalle var ute och dansade. Tobbe var något onykter och bjöd upp damerna på löpande band. Först Sara, men mitt i dansen säger Tobbe: Vilka snygga rosa trosor du har och Sara blir naturligvis arg och lämnar Tobbe på dansgolvet. Historien upprepar sig ett par gånger (fast med olika tjejer och olika färg på trosorna antagligen).

Tjejerna blir rätt sura och Lisa bestämmer sig för att lura honom. Av med trosorna. Det dröjer inte länge förrän Tobbe bjuder upp. Han säger inte ett ljud under hela dansen, men eftersåt hör Lisa honom säga till kompisen Kalle: Fan också, jag har fått en repa på mina nya lackskor!

Jag lovar, jag kan inte fler...

image40 

Ett rum med utsikt

image39

Denna dag går trögt.

Jag är också lite trött på utsikten från mitt arbetsrum. Är det nån som vill byta?

Enkel fråga

När man kommenterar inlägg och skriv sin mailadress så syns det inte på bloggen. Jag har inte tänkt på det. Jag brukar inte skriva min mailadress heller.

Varför lämnar några sin mailadress? Jag vill inte vara "oartig" eller så, men det behöver väl inte betyda något?

Anledningen till att jag frågar är att några kanske vill diskutera något mer personligt som man inte vill ta upp inför alla andra? Jag vet inte. Hur fungerar världen?

Ni förstår säkert att jag inte är en person som "sitter med MSN" hela dagen. Jag har kanske 10-15 kontakter på MSN men det är mest affärsbekanta.

Ha en bra dag!

Jonas och vi

Jag är kompis med Jonas Gardell och vi är nästan som ganska lika, Jonas och vi. Nej. Men om Jonas och jag hade känt varandra så hade vi vart bästisar. Jomen det tror jag!

Bara för att tjejer och killar ser lite olika ut så är skillnaden ändå inte så stor från början. När vi kommer ut.
Nu menar jag inte från garderoben utan från mammas mage.

Jag vet inte om det var min mamma som gjorde nåt eller om något annat hänt, men min fru säger att jag är som en kärring (och hon menar det positivt). Hon menar att jag ibland tänker som en kvinna.

Elak man: Kvinnor kan inte tänka, åtminstone inte logiskt.
Jag: Du ljuger, jag kan!
Elak man: Du är inte kvinna!
Jag: Och du är ingen man, för då skulle du inte sett ner på kvinnor

Jag kan gråta av glädje men aldrig av sorg eller när jag är ledsen. Jo bara när min mamma begravdes. Men ge mig en film med ett lyckligt slut eller ge Tumba ett pris på idrottsgalan och låt honom hålla ett rörande tal och mina tårar strömmar.

Nej, jag vet inte, jag är ju man, men jag tycker om mina kvinnliga sidor. Men jag är inte som Jonas!
Surfing paradise

Medan ni är ute och surfar på en massa trevliga sidor sitter jag uppkopplad mot skatteverkets hemsida och letar efter kryphål. Det verkar som om dom har garderat sig mot alla mina fantastiska idéer om en billigare tillvaro.

Men glöm det nu, säger jag till mig själv väl medveten om att problemet inte kommer att försvinna, skriv något roligare.

Eftersom jag inte har obegränsat med tid. Eftersom jag läser och kommenterar många bloggar. Jag kommer att skriva lite färre och kortare inlägg eftersom jag tycker det är viktigare att fortsätta "kontakten" via bloggen med de personer jag värdesätter.

Jag gillar ödmjukhet. OK Egoina får vara kvar för hon är inte seriös, men alla dom andra som verkar tro att dom är så bra - dom struntar jag lite mer i från nu. Inte så att jag dömer dom, för jag kan ha fel. Och då ångrar jag mig.

Jag är rätt gammal (57) och hör inte riktigt hemma här. Men vissa av er får mig att känna mig som en människa :)
Tack och kram.

Idag är jag frågvis.

Frågvis. Väldigt korkat ord måste jag säga. Om man är vis behöver man väl inte fråga?

Om du är på en fest där alla verkar ha kul utom du. Stannar du kvar eller går du hem först av alla?

Jag hade gått hem!

Vad tycker du?

En lite svårare fråga då. Det har varit mycket diskussionen om vad som är våldtäkt. Som lagarna är måste tjejen säga nej men det tycker jag är fel.

Man ska väl inte ha sex om inte båda är med på det? Tänk om man inte kan/vågar säga nej.

Vart går gränsen tycker du? Jag börjar med några lätta nej.
Är du under 18 år så blunda NU (eller visa din falska leg för datorn!)

Är det OK för en kille att kasta sig över dig om:

1) Du låter en kille följa med hem
2) Du har "lovat" att ha sex med en kille /typ sagt det eller skrivit det/
3) Du kysser honom och låter honom "ta på dig"
4) Ni har haft sex tidigare
5) Ni sover i samma säng och du klappar honom på kinden
6) Ni bor ihop och hade sex igår
7) Du säger ja men ångrar dig sedan och säger nej
8) Du ångrar dig och säger nej när ni redan har "börjat"

Vart går gränsen tycker du?

Jag tycker att det är våldtäkt i alla fallen.

Tom och innehållslös

Idag har jag verkligen inte åstadkommit mycket på bloggen, men julgranen är väck och en del av mitt arbete också.
Min hjärna är urblåst och jag hoppas den återhämtar sig tills i morgon för då behöver jag den igen. Har jag för mig.

Och du - skriv en kommentar nu. Jag vill ju veta att du var här. Jag har sett att bloggproffsen brukar ställa frågor för att locka fram en kommentar. Så kläm fram med det nu:

Vad har du för skonummer? (jag har 44)

Ett litet inlägg bara

Jag HAR faktiskt arbetat en hel del. Men också läst mycket av det ni skriver.

Det finns många fantastiska människoöden här på blogg.se. Bland det allra roligaste är att läsa om er som kanske har mått dåligt men nu är starkare och försöker hjälpa andra.

Framför allt så tycker jag att det är härligt att se att personer som inte själv mår bra, har ständig ångest och knappast kan hanka sig igenom dag för dag ändå stöttar varandra på ett fantastiskt sätt. Jag pratar då om alla dessa tjejer som har ätstörningar. Ni är fantastiska!

Men även de som åker berg- och dalbana mellan hopp och förtvivlan eller som kanske är nere i skorna har en förmåga att uttrycka sig i ord (och ibland bilder) som gör att jag blir förvånad. Så mycket tankar, känslor, ja.. allt.

Det skulle lätt kunna bli en bra bok av ert författande.

Det blir det kanske också, ni håller ju på att skriva den...

Uppskjutet

Jag skulle ha arbetat igår, men det blev inte så mycket med det. Så det får bli idag.

Slänga ut granen. Bokföring och annat pappersarbete. Så nu får ni roa er själva, haha!
Kram.

Fast vi kanske hörs ändå, jag litar inte på mig själv längre...

TVGodnatt

Det är TV kväll med familjen. Just nu "konungens återkomst" i sagan om ringen.

Så tack för alla trevliga kommentarer (och alla andra också) och godnatt om vi inte hörs senare...  (jag kan somna på soffan mitt i filmen).

Sex säljer

När jag ändå är inne på detta ämne - eller var jag inte det (?) - så kan man hitta en annan topp-blogg som heter NAKET.SE. Av rent misstag (jaglovar jaglovar) råkade jag klicka mig in på denna blogg en 5-6 gånger i rent studiesyfte.

Inte fan var där något naket. Jag tycker det där är taskigt mot andra och kanske ännu bättre bloggare att sno åt sig läsare på ett sånt sätt. Påminner om Glocalnet, faktiskt.

Annat är det med "Singeltjejer - inga dolt - inget cencurerat". Där förstår man verkligen att "Sex Säljer".

Om jag läser den. Nej vet du vad. Jag är ju en gammal gubbe.
Kram.

Let's get charming

Såg att det fanns en charming man i toppen av listan på första sidan när man går in på blogg.se. Jag tänkte vad kan han ha som inte jag har?

Min blygsamhet förbjuder mig att jämföra utseende. Han är ju inte så gammal heller, så det tar ju ett tag innan han växt färdigt och blir så vacker som jag.

Däremot såg jag en annan sak. Han säljer saker på Tradera. Det är ju en skitbra idé. Vi har massor av gammalt skräp här på gården. Jag ska skaffa en kamera (kanske finns på Tradera?=) och fotografera skiten och sedan ska alla mina bloggkunder få veta hur man lägger bud på trasiga gräsklippare och avlagda kläder.

Tänk så hamnar jag i toppen på listan. Då ska jag skicka alla besökare till din blogg med en guldkantad länk.

Så du, tänk på att hålla dig väl med mig... (jag lämnar gärna ut mitt postgirokonto på förfrågan).Kvällsmat

image38

Lena är borta och jag ska ge hästarna kvällsmat. Hästar äter större delen av dagen och natten om det bara finns något att tugga på. Dessutom dricker dom kopiösa mängder med vatten.

Dom ska få hö och vatten nu (dom har redan ätit middag...) och sedan släcker vi och säger godnatt.

Igår var första dagen som våra föl fick vara ute i en egen hage med mammorna i hagen intill. Innan dess har vi hållt på en dryg vecka att ta ut dom varannan dag.

Det gick bra. Inga nedsprungna staket att laga, än så länge. Jag tror det beror på att jag pratar snällt med dom varje dag. Vad tycker du om hästar?

Har strömmen gått?

image37

Mitt EGO har blivit om möjligt större. Här sitter man och gör inget viktigt och plötsligt upptäcker att besökarantalet på min blogg ökar. Hur kan det vara 11 personer online på min gubbiga-blogg? Har det blivit strömavbrott i alla andra bloggar eller är det feltryck i telefonkatalogen?

Då upptäcker jag att bloggvärldens nya fixstjärna Egoina har lagt in en länk till mig i ett av sina inlägg. Haha, där har vi förklaringen!

Hade jag vetat att det skulle komma så många hade jag bakat en stor TÅRTA.

Mode och porr

Jag måste bara säga vad jag tycker om mode. Bara för att jag är gammal ska ni inte tro att jag inte uppskattar varken snygga kläder eller folk som bär dom.

Kläder och mode ÄR fint, men vad jag inte tycker om med modet är vad det kostar. Pengarna? Nej inte så, men jag tror det finns ett mycket högre pris som de flesta betalar: att inte kunna leva upp till modellerna.

SÅ ska man se ut. Gör man inte det måste man sträva efter det. Alla har väl inte förutsättningar att se ut som - ja jag kommer inte på något bra namn, men ni förstår vad jag menar. Följden måste väl då vara att 90% av alla är missnöjda med sitt utseende. Vad är det för bra med det?

Utseendet är det första vi ser hos en annan person. Så det är klart, killarna tittar på de snyggaste och kanske sexigaste tjejerna. Dessa tjejer får ALLA chanser och du, som kanske är mer normal, får INGEN.

Många försvarar sig med att gömma sig, kanske på nätet där utseendet inte har lika påtaglig betydelse. Andra bantar och blir smala som modeller. Är det bra?

Det är lätt att säga: utseendet har inte så stor betydelse, men det vore en lögn. Jag tror det är som med miljön, det går inte att förändra allt på en dag. Nu lämnar jag mode och pratar om värderingar.

För att förändra - om man nu vill det - ungdomarnas beteende, måste man förändra deras värderingar. Jag tror att vi går åt fel håll just nu. Sexualiteten går längre ner i åldrarna och en normal 14-åring har sett mer av porr och erotik än hans/hennes mamma har gjort. Nu finns pornografi och till och med erotiska tecknade filmer i massor och det är bara att svara: ja visst är jag 18 år, och titta på vad du vill.

Det är ju föräldrar och skola som i första hand kan påverka barnets värderingar. Jag är säker på att de flesta föräldrar inte har den blekaste aning om hur barnens värld ser ut idag.

Är det bara jag som tycker att det här inte fungerar?

Jag VET att jag är gammalmodig och att det inte går att göra något åt skiten, men jag VILL klaga ändå!

Lite sömnpiller

Jag äter inga piller, men många gör det. Är piller bra?

Tar du piller? Kanske mot sömnproblem eller ångest. Jag har fått för mig att piller inte är bra. Jag tror inte på dom. Det känns som om piller bara skjuter upp problemet och kanske också skapar andra problem.

Barn som kommer från missbrukande hem mår dåligt och tar ofta på sig alldeles för mycket ansvar. Som om det var deras fel att föräldrarna missbrukar - om det är alkohol eller annat. Det säger sig själv att dessa barn borde akta sig för missbruk, men ändå ser man ofta att missbruk går i "arv".

Jag är intresserad av detta ämne, men har inga erfarenheter. Jag skulle vilja uppfinna ett icke-piller. Det skulle fungera så att alla som tog det fick en riktig vän att prata med. Och då menar jag en vän som alltid finns där och som alltid älskar dig, även när du minst förtjänar det.

Japp.

Aktuellt nu och förr

Lite onödigt vetande då:

Först för att jag ska slänga ut julgranen idag (men det ska egentligen vara den 13:e januari):

Tjugondedag Knut dansas julen ut är ett gammalt talesätt vilket visar att nu är julen slut. Det är dags för julgransplundring med fiskdamm och barn som sjunger unisont "Nu är glada julen slut slut slut, julegranen dansas ut ut ut ...". Denna tradition är inte lika levande idag som för 50 år sen men den förekommer.


Detta för att jag lyssnar på P1 ibland

Visste ni att vi i Sverige importerade slavar så sent som på 1800-talet. Förnäma damer, vid hovet och liknande, skulle för att vara moderna ha en liten färgad gosse som page. 1784 förvärvade Sverige den västindiska ön S:t Barthélemy. En koloni som vi hade i nästan 100 år - 1784-1878. Det blev en marknad för svenska slavhandlare som försåg kungligheter med negerslavar!

Minblogg

Jag är glad att ganska många läser min blogg. För er som är lite (eller rätt mycket) yngre är bloggen troligen bara en liten del av er aktivitet på internet. För mig är bloggen i stort sett den enda aktiviteten, förutom i mitt arbete.

Det här är inget spännande ämne, men jag fortsätter ändå!

Jag är inte ute efter att få många besökare på min blogg eller att vara särskilt aktiv. Jag vill mest få utlopp för mitt intresse att skriva lite och att få och ge lite synpunkter på livet och vardagen. Ni får ta mina kommentarer och mina inlägg med en nypa salt. Jag är seriös, men gillar humor.

Varför skriver jag detta inlägg?

Jag har faktiskt ingen aning, det här blir mitt mest meningslösa och korkade inlägg hittills!!!

Ibland kan man som vuxen ha erfarenheter som hjälper andra som inte kan eller vill vända sig till vuxna i sin närhet. Det var nog så jag började mitt bloggande.

Nej nu struntar jag i detta. Är du fortfarande här? Grattis, du har just vunnit. Vad vill du ha i pris?

Televisionskriget

Lena - min andra hälft - har just meddelat att hon ska se 'På spåret' med Oldsberg & Co i kväll när jag vet att våra gäster hellre vill se Let's Dance på fyran. Mig kvittar det egentligen. Känner bara att jag inte orkar bråka om vad vi skall se på TV.

Jag är nog lite rädd för konflikter.

Egoina tycker/säger i en kommentar att känslor är överskattat... jag vet inte, är det så?

Städa

Jag fick just reda att Henrik (min 24-årige golfspelande son) och hans Camilla ska komma hit i kväll och hjälpa oss att äta lasagne, så då är min plan att städa. Alltså, det behöver inte vara perfekt men det blir ganska fort skräpigt när man bor på landet och springer lite ut och in.

Så nu tar jag och plockar undan alla mina papper som jag spritt ut på samtliga bord i alla rum och sedan ska dammsugaren få leka med mig en liten stund på slutet.

Vad gör frun och dottern då? Ja det undrar jag också!

Hoppas inga andra killar läser detta. Mitt rykte är ju redan skamfilat eftersom det påstås att jag har känslor och sånt kärringskit.

Kram

Killar kan kanske?

Ibland får jag kommentarer som: kul och se att killar också kan skriva om ...

Jag har ju märkt att det är mest tjejer som bloggar på blogg.se men beror det på att killar inte kan? 

Naturligtvis inte! 

Många skriver för att dom mår dåligt. Jag tror att betydligt fler tjejer gör det och killarna har fler andra sätt att reagera. Dom kanske slåss, antingen på riktigt eller med dataspel. Eller så har dom kanske inte vanan att skriva om sina problem, vilket annars är ett bra sätt att rensa hjärnan och få utlopp för nånting.

Dom som skriver av andra anledningar då? Här finns nog båda könen (eller fler) representerade. Jag tror att många killar känner att det är omanligt att skriva. Och vem vill inte vara macho?

Eller kan dom inte stava?

image35

Livet på en ödeö

Nu vet jag hur man känner sig, ensam och övergiven på en Ö.

Vi har släppt ut våra föl utan sin mamma och jag har lovat vara hemma och kolla så att dom inte springer igenom trästaketet för att leta efter morsan

Precis när Lena kört iväg för att vara borta några timmar upptäcker jag att mina cigaretter är slut. SKRATTA INTE!

Om du har varit rökare är du antingen död eller så förstår du min vånda. Men jag vågar inte åka iväg.

Kanske det finns en kokosnöt nånstans? HJÄLP!

image34

Tillbaka till livet

Äntligen fredag för många, för mig som jobbar lite oregelbundet är det väl mest en vanlig dag.

Nu efter alla helger är det många som har kommit tillbaka till vardagen. Jag är speciellt glad att några av mina bloggkompisar bestämt sig för att ta tag i sina problem med maten.

Att äta är ju något självklart - men inte för alla.

Jag hoppas ni alla hjälper till att stötta dom som har anorexia och bulemi för det är väldigt jobbiga sjukdomar och det tar lång tid för dem att övertyga sig själva om att de är värda att leva, värda att äta maten och att det finns ett liv även med några kilo till.

Kämpa, jag är jätteglad och tror på er.
Kram

Inget inlägg

Jag som är så klok och förståndig (tror jag) vill gärna ha något att säga när jag skriver här. Ibland är hjärnan emellertid rätt tom och innehållslös. Som nu. Å andra sidan är det inte rätt att du skall lida för det så därför vill jag skriva ett litet inte-inlägg.

Min syster, hon med cancer, inte hon med mercedes, pool och plats för en ponny, ringde idag och var lite gladare eftersom biopsi visade att levern var OK.

Tänk vilken lyckodag! Du har inte cancer i levern. Ibland tror jag vi ställer för höga krav på våra liv.

Och definitivt har du för höga krav på mina blogginlägg.
Kram.

Roliga? skyltar

Behöver piggas upp lite.

  

Bilderna hittade jag på mobilblogg.nu

Jag tyckte i alla fall att de var kul, men jag kanske är lättroad...
Kram

Ursäkta blogg

...men jag håller just nu på med att förklara krig mot skattemyndigheterna och deras 30 sidor med frågor som ska vara besvarade inom tio dagar eller nåt.

Det värsta är att man har glömt allt. Eller kommer ni ihåg varför ni gjorde som ni gjorde år 2005?

Jävla skitkärringar, dom är värre än lappl... parkeringsvakter.

Är det nån som är parkeringsvakt? Eller jobbar på skatteverket? Hoppas inte det!

Men kolla på denna blogg, den tycker jag var bra!

Får man verkligen göra så?

Min syster som bor Stockholm har haft problem med magen länge. För några veckor sedan fick hon reda på att hon hade en tumör. Sedan har det varit in och ut på sjukhuset.

Igår ringde hon och var glad. Läkaren hade sagt att hon skulle bli helt frisk efter en operation.

Tre timmar senare ringde hon igen. Då hade en annan läkare kommit in och sagt tvärtom. Att det var en elakartad tumör och att hon skulle ha problem med den resten av livet, om hon nu överlever....

Vilken jävla berg och dalbana! Får dom verkligen göra så?

Filmkväll

Tänkte ta det lite lugnt i kväll och hyra nån ny eller gammal film. Helst komedi eller romantisk komedi. Förslag?

Jag har sett att bloggproffsen frågar så!

Den perfekte mannen

En alltid lika aktuell fråga. Och svaret är naturligtvis NEJ.

Jag kunde slutat där men det finns kanske någon som inte själv har räknat ut varför det är så. Och det gäller naturligtvis åt alla håll, den perfekta människan existerar inte. Och således inte heller den perfekta partnern för dig.

Eftersom 99% av alla bloggare tycks vara flickor, tjejer eller kvinnor så letar vi efter en pojke, kille eller man.

Först måste vi se vad du behöver:

Ärlig, snygg, snäll, rolig, romantisk, monogam, ordentlig, arbetssam, barnkär och intresserad av dig.

Sedan gör det inget om hans mamma lärt honom hushållsarbete och lite pengar finns.

Vad får du med på köpet?

Hans jobb, killkompisar, ex-tjejer, groupies, karriär, sportintresse, mamma, pokergäng, uppfällda toasitsar, snarkningar, smutstvätt, odiskade muggar och tomma ölburkar.

Om du tror det är bättre med äldre män så kommer här:

besserwisser, dåliga vanor, arbete med motorcykeln, bilen, båten och sommarstugan, 40 årskrisen och ännu mer bowling- och pokerkvällar

Behöver jag fortsätta?

Vad innebär då detta? Du får helt enkelt nöja dig med vad som finns att tillgå om du inte vill vara singel. Så enkelt är det.

Men jag håller med Alma. Ärlighet är det enda som behövs. Resten får ordna sig.
Kram.

Hört på P1

Jo, alltså jag brukar lyssna på P1 i bilen. Fast detta var ju på nyheterna i morse. Det handlade om ätstörning.

En forskare som heter Johanna har kollat resultaten på olika behandlingshem. Efter 5 år hade 15% blivit fria från anorexia eller bulemi på det sämsta stället men däremot över 60% på det bästa stället som var i Dalarna. Kommer inte exakt ihåg, kanske Mora?

Hur gjorde dom i Dalarna då?

Jo dom körde 5 dagars intensivbehandling och där man fick stanna på kliniken i 5 dagar. Psykologer och hela köret. Därefter hemma i 3 veckor och så 5 dagar på kliniken igen.

Jag tror att det som är bra med detta är att fem dagar UTAN fusk är bra. Det lägger liksom en grund för att orka klara några dagar till på egen hand.

Ja, detta var bara eftersom jag hörde det, ni kanske inte har detta problem men många har det. Fler än du tror.

Pressen

Vi människor bryr oss mest om oss själva och tänker väldigt lite på varandra.
Vi vill gärna att andra ska tänka på oss.

Så länge ingen bryr sig om oss är vi som vi brukar vara.

Om någon börjar tänka på oss blir vi genast skraja. Då kommer onda tankar.

Oj, hur ska dom uppfatta mig? Är jag tillräckligt vacker, smal, intelligent?

Är jag värd det här? Hur ska jag ändra mig för att bli det?

Tänk vad konstigt det kan vara.

Så är det även för mig. Hade jag inte haft så många besökare på min blogg skulle jag aldrig suttit här nu och försökt vara intelligent.

Hade inte tjejen som har ätstörningar nånsin tänkt: Hur uppfattar andra mig, så hade hon aldrig funderat på hur hon själv ser sig i spegeln.

Hade aldrig mingla sett att det fanns en topplista över mest aktiva bloggare och att hon låg på den listan, skulle hon aldrig känt pressen att behöva hålla sig kvar på den listan.

Nu måste jag iväg till Helsingborg och arbeta.
Kram.

Paradiset

Kollar på TV4 och det är spännande, fast nyheter just nu. Önskar alla en god sömn, för jag är nog färdig för sängen sedan. Jag gillar inte att "mingla" har försvunnit, men så är det kanske med minglare. Dom behöver ombyte.

Kram och tack för idag.

Magneteffekten

Det är väldigt roligt att blogga. Jag är lite nybörjare på detta, men jag märker ett problem som säkert många andra har. Man sugs automatiskt till datorn lite då och då för man vill ju så gärna se om någon har läst och eventuellt kommenterat ens inlägg.

Dessutom får man en massa nya vänner som tar upp ens tid. Här ska läsas bloggar till höger och vänster och jag som har nya läsglasögon får nästan ont i huvudet av allt detta.

Nu skojar jag lite. Jag vill gärna ha er som vänner, men har någon en Treo?

Trea och fyra

Två av våra hästar har tävlat i Köpenhamn idag. En blev trea och en blev fyra. Jag tycker det var rätt så bra men Lena (min fru) är inte nöjd. Hon klagar på kusken som skulle kört bättre.

Jaja, man får vara nöjd med det lilla.

Lena och Katt är i Köpenhamn. Jag får vara hemma och vakta hästar och katter. Och huset.

Och Anna som nyss fyllt 16 och fortfarande SOVER. Ingen tåga i ungdomarna idag...

Kram.

Nu har ni väl gått vilse?

Jag såg på min rätt kassa blogg att jag hade 9 besökare online.

Vad sysslar ni med?

En underbar dag

Med risk för att verka konstig vill jag påstå att det är en fantastisk dag idag. Det har slutat blåsa svinkallt, jag har egentligen ingenting att klaga på.

Många blir väldigt glada när man skriver en kommentar och jag förstår dem för jag blir lika glad själv.

Fastän det är söndag måste jag arbeta lite, men det är svårt att komma igång. Datorn är ju magnetisk, tycker ni inte det? Man dras till den ibland...

Kram och tack

Nu kallar Kalla

Nu måste vi kolla hur det går för den ständigt leende nya skiddrottningen Charlotte Kalla!

Lite bilder


Andra bloggar

På morgonen brukar jag läsa vissa bloggar. Jag läser särskilt de som handlar om anorexia och liknande matproblem och några andra där jag bryr mig om personen bakom bloggen.

Däremot är jag inte mycket inne på att läsa mest aktiva. Jag såg att en tjej bytt namn på sin blogg till "Nakenbloggen" bara för att fler skulle läsa den! Knäppt. Eller?

Min idé med en gemensam blogg för matfixerade personer var i och för sig en tanke att den skulle hamna på aktiva listan för att andra med samma problem skulle HITTA den. Men den blev ju aldrig av.

Om man har problem med anorexia är det väldigt svårt att prata om det med föräldrarna och då kan det vara lättare att prata med andra som är lite anonyma. Alla som mår dåligt behöver skriva av sig eller prata med någon.

Om jag läser din blogg så vet du det. Jag brukar alltid kommentera. Har jag missat din blogg så får du säga till med en kommentar.

Jag har funderat på om jag skall göra länkar till andra bloggar. Vad tycker du?
Kram.

Glasklart

Jag måste snart köra till Malmö och hämta Anna och Katt vid stationen. Det är glashalt i Skåne och en massa olyckor. Men jag kör försiktigt!

Ha en trevlig kväll!

Vad ska du bli när du blir stor?

Hur svårt är det inte idag att veta vad man ska bli när man blir stor? Eller om man redan är stor, hur ska man göra för att slippa gå till socialen varje fredag.

Ett problem för alla unga människor är valet av yrke. Inte nog med att det finns många yrken att välja på men det finns också vissa yrken där det behövs kvalifikationer. Exempel på kvalifikationer kan vara utbildning, erfarenheter, framåtanda eller ett bra utseende.

Utbildning är det normala vägvalet för dig som inte har koll på arbetslivet. Genom att studera i 15-20 år så hoppas du att det så småningom skall klarna vilket yrke du passar för. Under förra året fick flera personer arbete efter sin utbildning.

En fördel med studier är att du kan få studentrabatt. Ju längre väg du har till din skola desto mer rabatt får du. Tänk dock på att studentrabatten upphör när du blir pensionär och att rabatten för pensionärer i vissa fall är mindre.

En nackdel med utbildning är schemat. Det kan finnas tillfällen då ditt schema kolliderar med andra aktiviteter, resor, konserter eller dagar du vill vara ledig. Kontrollera därför alltid schemat innan du startar en utbildning.

Erfarenhet är samma sak som utbildning fast utan schema. En sorts erfarenheter är misstag. Det är väldigt lätt att skaffa denna typ av erfarenhet.  Ofta är den också gratis.

Misstag som leder till att ditt liv blir eländigt är särskilt värdefulla om du vill satsa på ett konstnärligt yrke. Det sägs att de flesta könstnärer uppskattas mer efter sin död. Detta beror på att de som lånat ut pengar till dig då hoppas få tillbaka dem genom din livförsäkring. Om du väljer den konstnärliga banan bör du alltså inte berätta för någon att du är försäkrad, eftersom det kan leda till en alltför tidig bortgång.

Ett annat sätt är att skaffa erfarenheter från misstag är att du umgås med andra som gör många fel. Då kan du även lära sig och få erfarenheter av deras misstag. Många som valt denna väg har lyckats ta sig ur träsket och bli maffiabossar, poliser eller hallickar. I vissa fall även hederliga poliser.

En annan sorts erfarenhet är arbete. Nackdelen med arbete är att det antingen måste utföras eller se ut som om det utförs. Nu för tiden finns inte pennvässare på många kontor, varför denna möjlighet att fördriva tiden har måst utgå. Du kan inte heller sitta vid datorn hela tiden eftersom man på många arbetsplatser använder gamla datorer med dåliga grafikkort och det blir tråkigt i längden.

En bra sak med arbete är dock att man får lön varje fredag. Det finns även månadslön men den räcker inte mer än en vecka i alla fall varför jag rekommenderar veckolönen.

Framåtanda är inte så viktigt när man väl fått ett arbete men det kan vara helt avgörande för möjligheterna att övertyga en arbetsgivare om att du är lämplig för ett arbete. Många unga människor har framåtanda. Genom att gå fram till en arbetsgivare visar du framåtanda. Om arbetsgivaren dessutom är vaken och ser dig så kan du räkna med att direkt få en fast anställning. De bäst betalda jobben är läkare och advokat.

Har du i din bakgrund som tonåring skurit dig, frivilligt eller av misstag? Hur var det med blodet? Om du inte svimmade så tål du blod och då passar du inom läkaryrket. Annars får du bli advokat.

Utseendet kan kraftigt bidra till din möjlifget att få ett välbeställt arbete och en villa i Spanien. Har du redan nu funderat på bröstförstoring eller andra dylika ingrepp är det en bra mental träning inför framtiden. Med rätt utseende bör du söka på Google efter arbetsgivare av det andra könet i lämplig ålder. Det kan vara svårt att finna någon över 80 som fortfarande är aktiv i den verkställande ledningen, men tänk på att de kan påverka även om de bara sitter i styrelsen. Glöm inte kontrollera civilstatus.

Har du inga kvalifikationer - och inte vill gå ifrån datorn för att skaffa dig det - är ändå inte alla möjligheter borta. Det finns idag, tack vare den moderna tekniken, fortfarande möjligheter. Många yrken kan idag utövas frå hemmet. Som förslag kan jag nämna hacker eller direktör för postorderföretag. I det sistnämnda fallet bör du, innan du startar din försäljning, kontrollera om posten har något kontor på din ort och när de tänker stänga det.

Om du inte vill ha ett yrke, eller inte tror du passar för det yrke du vill ha, kan du i stället välja en sysselsättning. Nackdelen med en sysselsättning är att den inte är tidsbegränsad. Ett arbete börjar klockan 9 och är slut vid 5, men sysselsättningen håller dig kanske upptagen ännu längre och därmed får du mindre fritid.

Lycka till!

Skatteverket är rara

Ni som är unga har kanske inte ännu kommit i kontakt med denna underbara myndighet vars funktion och målsättning är att vi skall betala så mycket skatt som möjligt - helst mer.

Vårt företag har vi hemma på gården. När vi fick en vattenskada hade vi plötsligt ingen fungerande toa och var tvungna att bygga en ny. Våra kunder ville inte göra sina behov i trädgården!

Så jag lånade pengar av banken. 200 tusen. Därefter satte jag in pengarna i företaget och företaget beställde byggande av ny toa. Allt väl. Så säger skatteverket, nej du. Företaget får inte stå för detta. Det måste du göra själv.

Jaha. Då gör jag väl det då.

Men, säger skatteverket, eftersom företaget betalade räkningen måste du ta ut pengarna som lön. Vaaaa?

Om jag sätter in pengarna och tar ut dom igen ska jag betala 120 tusen i skatt och 60 tusen i sociala avgifter.
Då måste jag ju ta ett nytt lån eftersom det inte blir något över???

Jaja, säger skatteverket. Vi har våra regler.

Fler listor

Min lilla blogg har idag haft ett 50-tal unika besökare står det i statistiken. Det tycker jag är bra. För om någon inte hade varit unik så måste det antingen vara tvilligar (eller ännu fler av samma) eller kloning. Och då blir det så svårt att hålla reda på alla.

Vissa bloggare - inga namn - anstränger sig lite mer. Dom vill gärna ligga i topp på "mest aktiva bloggare". Som det verkar är det mest tjejer som bloggar (och läser bloggar).

Det är ren diskriminering, faktiskt. Vad har vi gubbar i 50-årsåldern för chans.

- Dagens outfit, tex. Om jag lade ut en bild på mig eller mina kläder skulle jag inte ha en enda läsare kvar.

- Inköp då. Vem vill veta vad Claes Olsson tar för den nya gräsklipparen eller senaste priserna på småskruv?

- Sport. Är jag inte intresserad av men jag tror inte heller att sportgrejor skulle gå hem.

Jag kunde fortsatt, men ni förstår säkert vad jag menar.

403698-14

Alltså är vi chanslösa att komma till toppen. Det krävs nya tag. Vi behöver fler listor så att inte min generation blir helt bortglömd. Seniorlistan, äldsta bloggare för dagen. Eller kanske Mest korkade inlägg idag.

Då hade jag lätt vunnit. Kram.


Vägen till framgång

  Min bloggvän Mingla funderar på att bli författare. Hon vill bara veta hur man gör?   Det finns ett antal sätt att bli en bokskrivare. Hör här:

Det smärtfria sättet
Om du är en kändis så kan du direkt ge ut en bok. Alla kommer faktiskt att vilja hjälpa dig att ge ut den. Ingen kommer att vilja läsa den men alla vill ge bort den till sin moster i julklapp. Är Mingla en kändis? Hon skulle kunna vara "Kvinnan som gav mysbyxan ett ansikte" eller bli "hackern som gav modebloggen förkylning". Allvarligt talat tror jag dock att hon som seriemördare eller ny statsminister har större chans att få boken publicerad.

Det naturliga sättet
Om man, som jag och mingla, har en naturlig talang för att uttrycka sig i skrift är författarskapet bara en förlängning av ens personlighet. Kan man bara tänka sig att leva ett ensamt liv i fattigdom är skrivandet ett självklart val. Vad som behövs är en bra story, några goda vänner och en släkting som äger ett bokförlag. Sen ger det sig själv.

Det kreativa sättet
Om man saknar talang men har viljan tillhör man den breda skaran av wannabee författare. Här kommer vi helt osvuret in på sex. Böcker med erotiska inslag hittar alltid någon läsare. Vill man skriva om ett annat ämne kan man i stället ha sex med en bokförläggare. Är man inte så haj på språket kan det även behövas en korrekturläsare och jag behöver väl knappast berätta hur man får tag i en sådan?

Det snabba sättet
Har man bråttom att blomma ut som författare kan man samla de dikter man skrivit i ett litet häfte. När boken kommit ut har man i genomsnitt 4,72 läsare men boken kan ändå tryckas i ett par hundra exemplar eftersom du som författare vill skicka ett hundratal friexemplar till dina vänner. Tänk dock på att en uppföljare blir svårare att lansera eftersom du kanske inte har några vänner kvar efter första boken.

Det omöjliga sättet
De flesta har en idé till ett storslaget skönlitterärt verk i skallen. När du eventuellt blir klar med dina 5-900 sidor kommer du att upptäcka att du vill skriva om början och lite till. Efter några tuffa år, om det mot förmodan är så att du är nöjd med verket, börjar det verkliga arbetet. Nu måste du få boken utgiven. Och du är tillbaka på ruta ett.

Det smarta sättet
Skriv boken. Om du skulle råka bli en kändis eller träffa en söt bokförläggare på en fest så är det i båda fallen troligt att det inte blir långvarigt. Alltså gäller det att få ut boken direkt.

Så, mingla, nu gäller det bara att välja DIN väg.

Har ni flera frågor så bara kom. Jag förstår ju att mina erfarenheter är så värdefulla att jag inte kan sitta här hemma och behålla dem för mig själv. En bok? Nej, det finns alldeles för få kvinnor som är bokförläggare...

Föräldraskapet

Hur ska man vara en bra förälder?

Barn är konstiga. De vill klara sig själv men samtidigt blir dom inte glada om dom får göra det. Det gäller att som vuxen lägga sig i allting, men ändå låta barn göra som dom vill.

Ingen lätt ekvation.

Barn vill inte prata med vuxna om sina problem. Varför inte? Det finns säkert många skäl, men ett är säkert att dom vill visa att dom just klarar sig själv.

Ett annat skäl är bus och olydnad. Barn vill göra saker och kan inte alltid stå för vad dom gör. Det kan vara bättre då att göra det först och hoppas det aldrig uppdagas. Såna är vi vuxna också så det är inte så konstigt.

Ibland måste man bestraffa ett barn. Tänk på att straffet ska vara rimligt och helst ha med "brottet" att göra. Annars blir det svårt för barnet att lära sig något av det hela.

Konsekvens är viktigt. Säg inte en sak och gör en annan.

Detta avslutar dagens "lektion".

PS Barn som läser detta: Håll för ögonen och kalla på mamma...


Arbetaredagar

Idag blir det inte något överdrivet bloggande och det innebär att ni blir befriade från mina filosofiska betraktelser. Det kan vara skönt för dig att vila hjärnan...

Själv måste jag slava resten av veckan, det är tyvärr den bistra verkligheten när man är familjeförsörjare.

Men jag hinner läsa en del bloggar senare och komma med några glada tillrop!
Kram

Godnatt

Nu är det dags för gamla gubbar att gå och lägga sig...

Tack för alla trevliga kommentarer. Kram.

Är du värdefull?

Lyssna inte på spöket i ditt huvud som säger att man måste vara smal för att vara fin. Att man måste vara smal för att vara glad. Att man måste vara smal för att bli lycklig.

För DET ÄR INTE SANT.

Vad behövs det för att vara lycklig då?

Alla behöver kärlek. Alla behöver älska någon. Om du ger av kärlek (nu menar jag inte sex) till andra så kan du få uppskattning tillbaka, men ännu viktigare:

Om DU GER är du VÄRDEFULL för andra.Att betyda någonting för någon annan ÄR KÄRLEK

Man behöver inte vara SMAL för att älska.

Tänk på detta. DU ÄR VÄRDEFULL om du gör något med ditt liv.


Nyårstankar

Lite nyårssaker - löften låter så bindande, man klarar ju inte det ändå.

- fortsätta vara snäll mot dom som förtjänar det

- inte vara så jävla snäll mot dom som inte bryr sig och inte förtjänar det

- fortsätta blogga?

- sluta göra meningslösa saker

- röka mindre?

- ställa större krav, ibland, säga ifrån ibland

- inte förutsätta att alla är så bra - det är dom ändå nästan aldrig

- inte bry mig så mycket om dom som aldrig tackar en

- inte låta negativ eller nedsättande när jag inte är det

- fatta att jag är en gammal gubbe (som andra ser det, jag är ju bara 20 egentligen...)

- tänka innan jag svarar

- tänka innan jag säger något ....Så, det kan vi ju börja med. Vad har du tänkt?
 • December 2010
 • Oktober 2010
 • Augusti 2010
 • Juli 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februari 2010
 • December 2009
 • November 2009
 • Oktober 2009
 • September 2009
 • Augusti 2009
 • Juli 2009
 • Juni 2009
 • Maj 2009
 • April 2009
 • Mars 2009
 • Februari 2009
 • Januari 2009
 • December 2008
 • November 2008
 • Oktober 2008
 • September 2008
 • Augusti 2008
 • Juli 2008
 • Juni 2008
 • Maj 2008
 • April 2008
 • Mars 2008
 • Februari 2008
 • Januari 2008
 • December 2007
 • RSS 2.0

  Discover Lisa Ekdahl!