Mode och porr

Jag måste bara säga vad jag tycker om mode. Bara för att jag är gammal ska ni inte tro att jag inte uppskattar varken snygga kläder eller folk som bär dom.

Kläder och mode ÄR fint, men vad jag inte tycker om med modet är vad det kostar. Pengarna? Nej inte så, men jag tror det finns ett mycket högre pris som de flesta betalar: att inte kunna leva upp till modellerna.

SÅ ska man se ut. Gör man inte det måste man sträva efter det. Alla har väl inte förutsättningar att se ut som - ja jag kommer inte på något bra namn, men ni förstår vad jag menar. Följden måste väl då vara att 90% av alla är missnöjda med sitt utseende. Vad är det för bra med det?

Utseendet är det första vi ser hos en annan person. Så det är klart, killarna tittar på de snyggaste och kanske sexigaste tjejerna. Dessa tjejer får ALLA chanser och du, som kanske är mer normal, får INGEN.

Många försvarar sig med att gömma sig, kanske på nätet där utseendet inte har lika påtaglig betydelse. Andra bantar och blir smala som modeller. Är det bra?

Det är lätt att säga: utseendet har inte så stor betydelse, men det vore en lögn. Jag tror det är som med miljön, det går inte att förändra allt på en dag. Nu lämnar jag mode och pratar om värderingar.

För att förändra - om man nu vill det - ungdomarnas beteende, måste man förändra deras värderingar. Jag tror att vi går åt fel håll just nu. Sexualiteten går längre ner i åldrarna och en normal 14-åring har sett mer av porr och erotik än hans/hennes mamma har gjort. Nu finns pornografi och till och med erotiska tecknade filmer i massor och det är bara att svara: ja visst är jag 18 år, och titta på vad du vill.

Det är ju föräldrar och skola som i första hand kan påverka barnets värderingar. Jag är säker på att de flesta föräldrar inte har den blekaste aning om hur barnens värld ser ut idag.

Är det bara jag som tycker att det här inte fungerar?

Jag VET att jag är gammalmodig och att det inte går att göra något åt skiten, men jag VILL klaga ändå!

Kommentarer
Postat av: Maya

Du ger dig på svår ämnen du!

Japps, dags att ta farväl av granen!

2008-01-12 @ 13:08:43
URL: http://mayahitodit.blogg.se
Postat av: Annsingen

Gör det säkert men söt var den:))

2008-01-12 @ 13:16:19
URL: http://lillanslilla.blogg.se
Postat av: Annsingen

Den bryr vi oss inte om så länge det är relativt platt...

2008-01-12 @ 13:46:49
URL: http://lillanslilla.blogg.se
Postat av: Egoina

svar från kina finns nu. haha ;)

2008-01-12 @ 14:22:59
URL: http://egoina.blogg.se
Postat av: Egoina

haha.. fixat!

2008-01-12 @ 14:46:22
URL: http://egoina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0