Hur behandlas ungdomar?

Nu är det vetenskapligt bevisat att man inte kan behandla ungdomar som "vanligt folk".

Ni vet ju att tonåringar och ungdomar är benägna att hitta på dumheter eller ta lite större risker. Prova droger, köra fort med pappas bil eller leva farligt i största allmänhet. Nu är det vetenskapligt bevisat också. Genom magnetröntgen av hjärnorna har man jämfört 10-åringar med 19-åringar och äldre.

Det visade sig att 19-åringarna reagerar mer för belöningar, kickar och eftersträvar det mer än vad man gör i andra åldrar.

Nästa undersökning gjorde man på råttor. Äldre och yngre råttor i olika grupper fick kokain på en speciell plats. De äldre kom tillbaka några gånger för att kolla om det fanns mer. Dom unga råttorna kom tillbaka betydligt fler gånger och har således bättre minne för var belöningarna finns...

Vad säger då detta?
Jo att man faktiskt inte kan behandla ungdomar med drogproblem på samma sätt som vuxna. Det krävs kanske en längre behandling eller att man hittar andra belöningar för att ersätta drogerna.

Så räkna med att dom unga rättorna nu har fått betydligt mer ost än dom äldre :)
Kram

Kommentarer
Postat av: L

Så intressant. Men logiskt på något sätt, då man utvecklas o testar så mkt gränser när man är barn/ungdom. o inte utvecklat förnuftet på samma sätt som när man är äldre och kan sätta mer perspektiv på saker-

Kram

2008-07-01 @ 22:52:19
URL: http://livnea.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Var har du hittat det då;-)

Klart att de yngre inte är lika kloka som oss vuxna, men det kan vara tvärt om oxså:-)

Ha en fin sommar Mats.

2008-07-02 @ 23:13:51
URL: http://kafferasten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0