Föräldraskapet

Hur ska man vara en bra förälder?

Barn är konstiga. De vill klara sig själv men samtidigt blir dom inte glada om dom får göra det. Det gäller att som vuxen lägga sig i allting, men ändå låta barn göra som dom vill.

Ingen lätt ekvation.

Barn vill inte prata med vuxna om sina problem. Varför inte? Det finns säkert många skäl, men ett är säkert att dom vill visa att dom just klarar sig själv.

Ett annat skäl är bus och olydnad. Barn vill göra saker och kan inte alltid stå för vad dom gör. Det kan vara bättre då att göra det först och hoppas det aldrig uppdagas. Såna är vi vuxna också så det är inte så konstigt.

Ibland måste man bestraffa ett barn. Tänk på att straffet ska vara rimligt och helst ha med "brottet" att göra. Annars blir det svårt för barnet att lära sig något av det hela.

Konsekvens är viktigt. Säg inte en sak och gör en annan.

Detta avslutar dagens "lektion".

PS Barn som läser detta: Håll för ögonen och kalla på mamma...


Kommentarer
Postat av: mingla

haha jo men jag lär ligga där så fort den uppdateras och den uppdateras nog vilken timme som helst :) Ska bli spännande o se vart jag ligger för jag har uppdaterat en massa idag :). Så ligger jag säkert jättelångt ner :(

2008-01-02 @ 19:23:57
URL: http://fuckmingla.blogg.se
Postat av: mingla

en andra plats på aktiva listan lyckades jag skrapa ihop till sist :)

2008-01-02 @ 22:31:30
URL: http://fuckmingla.blogg.se
Postat av: mingla

Okej. du verkar kunna en hel del :). Jag är jätteintresserad av att släppa en bok i framtiden. Hur tycker du jag ska gå till väga? Ska man skriva 5 tusen sidor på datorn, skriva ut och skicka till olika förlag eller hur fungerar det?

2008-01-02 @ 23:00:30
URL: http://fuckmingla.blogg.se
Postat av: mingla

bäst för dig att du inte glömmer det. tack för idag. godnatt

2008-01-02 @ 23:45:28
URL: http://fuckmingla.blogg.se
Postat av: Emma

Tänk på hur du själv var när du var ung.

2008-01-04 @ 15:09:05
URL: http://newbiecooking.blogspot.com
Postat av: amonym

hå hå ja jaaa fostra barn är verkligen ett av världens tuffaste och opålitligaste jobb! Det som funkar ena da'n är helt kasst nästa..... =/ Det som gör det ytterligare svårare är väl att man är känslomässigt bunden till dem och dessutom har dem i sin närhet i princip hela tiden.... men men för det mesta blir det ju rätt bra.... det blir folk av de flesta så att säga=) Jobba på!

2008-01-06 @ 12:14:51
URL: http://amonym.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback










RSS 2.0