Ett slut och en början

Tack för alla fina kommentarer och allt annat jag fått under 2008. Nu vill jag önska er en trevlig nyårsafton och ett underbart nytt år. Jag tror jag tar bloggsemester nu - ett par dagar.

Lova inte dig själv mer än du kan hålla, men gör det bästa du kan så blir det bra!
Gott nytt 2009. Kram

År som går

Tanken på döden har aldrig skrämt mig men ibland är jag rädd för att livet inte ska räcka till för allt jag vill göra. Händelser de senaste åren, som när mamma dog, min syster Eva fick sin cancer och det som hände med min morbror har nog förstärkt den känslan. Fått mig att tänka.


Alla tror nog att jag är samma person som jag alltid har varit, en ensamvarg, osocial, att jag bara lever för och genom mitt arbete. Kanske började jag förändras redan när jag slutade med bridgen och började mitt och Lenas nya liv vi flyttade och började med hästarna? I så fall har jag inte märkt det förrän detta år.


Saker som innan varit viktiga är inte så viktiga längre. Det finns tid för annat också.


Jag har alltid utgått ifrån att alla känner mig som jag är, att de litar på mig och vet att jag finns där för dem när de behöver det. Kanske är det inte så och kanske räcker det inte, men jag kan inte ändra på det som hänt. Jag kanske borde vara mer öppen med vad jag känner?


Jag har upptäckt att jag är (eller blivit) väldigt mycket som min mamma. Rädd för konflikter, alldeles för undfallande och försynt, för lugn, för ödmjuk och för snäll. Kanske är de sidorna också mina positiva sidor på många sätt. Jag vet inte.


När jag började skriva min blogg var det för att jag behövde göra något annat än att bara arbeta. Något som kunde göra att mina drömmar inte handlar om dataprogram. Att tvinga mig själv att koppla av och ta det lite lugnare.


Jag kan känna mig ensam ibland men jag är alltid trygg med den kärlek som Lena och jag har och jag känner mig aldrig osäker om framtiden. Jag är alltid optimistisk om den. Utom kanske ibland när det gäller ekonomin, där jag kanske oroar mig för mycket.


Jag blev förvånad hur intresserad jag var att läsa om andra människor och hur de hade det. Jag upptäckte att väldigt många lider av ensamhet och otrygghet, dålig självkänsla, skadar sig själv, ätstörningar med mera.


Jag tycker om att skriva. Min största tillgång är nog sunt förnuft, vetgirighet, att vilja lära mig mer - fast bara om jag är intresserad. Därför blev det naturligt för mig att skriva i bloggen om hur jag ser på saker som andra människor inte riktigt klarar ut. Jag blev lite förvånad att så många skulle läsa och uppskatta det jag skriver.


Under det år som gått har jag lärt mig väldigt mycket, både genom det jag läst och vad som berättats för mig men också för att jag besvärat mig att ta reda på mer om hur vården fungerar, hur kuratorer och psykologer arbetar och hur forskningen är. För att jag alltid vill veta mer.


Dessvärre fungerar inte socialtjänsten och psykvården så bra för de unga. Det finns ofta ingen särskild behandling för dem utan de får samma behandling som vuxna. Det finns inte heller någon sekretess för dem som är under 18 år varför de som inte vill att föräldrar och andra ska veta hur de mår väljer att inte berätta om sina problem. Konsekvensen är att de skriver anonymt på internet i stället och försöker hjälpa varandra, vilket naturligtvis inte fungerar. Inte för barn är dumma men för att dom dras till personer som har samma problem. De kan inte heller lösa det.


Som vuxen och engagerad i dessa frågor möts man av förvåning men också av uppskattning. Några barn som mår dåligt har föräldrar som själva mår dåligt men de flesta har helt normala hemförhållanden. Orsaken att barn inte kan prata med sina föräldrar varierar från att de skäms för sina handlingar till att de inte vill vara till besvär. Dessutom utgår de ifrån att de vuxna ändå inte "förstår" eller orkar lyssna. Och så är det nog tyvärr också.


De få vuxna som seriöst försöker förändra situationen är för få. Det är ju vårt fel att det är så här. Vi måste rätta till det och visa att vi bryr oss om vad som händer med våra barn.


Man kan undra hur föräldrar kan undvika att märka hur deras barn mår, att de har armarna fulla av skärsår från rakbladen, att de spyr upp allt de äter och att de väger 10-20 kilo under deras normalvikt för sin längd. Jag undrar det. Men som är det är idag så sköter ungdomar sig själv, när de kommer hem från skolan går de direkt in på sitt rum och kommer bara ut för att eventuellt vara med på någon måltid. Vi har accepterat att det ska vara så.


En händelse i mitt liv för många år sedan, när en man som jag pratade med under tiden jag väntade på min pizza någon dag senare tog livet av sig har påverkat mig. Var det något jag sade? Nej, det var det nog inte, men jag vill inte uppleva det igen. Därför vill jag veta mer. I ett radioprogram på P1 berättade en av våra främsta experter på området saker som stämde helt med vad jag trodde, orsaken till självmord och hur man bemöter personer som har tankar om självmord.


Jag är inte rädd längre eftersom jag har kunskapen. Jag kan inte hindra ett självmord men jag kommer i alla fall inte att orsaka ett. Och jag är glad att jag intresserat mig för dessa frågor eftersom jag hade en väldig nytta av dem i mina första kontakter med min morbror efter hans självmordsförsök.


Under det gångna året har jag skrivit om många saker på min blogg och i en optimistisk anda försökt vara en medmänniska genom att ge råd och tips till andra. Det handlar om respekt, trygghet, ensamhet, vänskap, kärlek, tro och hopp. Vardagsfilosofi. Vanliga ungdomar är inte intresserade av sådant tjafs, i alla fall inte från en gammal gubbe som jag, men de som har problem med sin självkänsla och är i svåra situationer tänker mer på dessa saker.


Som äldre man på internet ses man på med misstänksamma ögon. Vad är mina motiv? Varför är jag intresserad av ungdomars problem? De som läser min blogg och har gjort det ett tag vet nog svaret och de nya läsare som tillkommer har själv fått bilda sig en uppfattning. Jag frågar i stället varför det inte är fler vuxna som är intresserade. Det är ju deras barn det gäller.


Min förhoppning är att försöka återupprätta de vuxnas anseende. Att få barnen att våga prata, våga vara ärliga, med föräldrar och andra vuxna i deras närhet så de kan få det stöd och den hjälp de behöver i sitt liv. Att det finns vuxna som vågar bry sig och inte bara tittar åt andra hållet.


Det som drivit mig vidare är alla positiva och tacksamma kommentarer jag får från barn och deras föräldrar. Och min envishet. Många har skrivit att deras jul detta år varit lite bättre, att de vågat äta lite av julmaten, vågat vara lite normala. Det är stort för någon som annars ser sig som ett missfoster.


Det tar 5-10 år i genomsnitt att bli frisk från en ätstörning. Jag kan inte ändra på det. Jag kan inte heller prata med alla, eller ens särskilt många. Men den oändliga tacksamhet man får när man bara gör det lite lättare för någon att leva, för någon att få ett hopp om en framtid eller för någon att sluta skada sig själv eller försöka ändra på sitt liv är värt mycket för mig.


Det finns också en grupp föräldrar som desperat försöker hjälpa sina barn och är medvetna om problemen men inte lyckas lösa dem. Av dessa får jag ofta uppmuntrande tillrop för att jag förstår lite om hur ätstörningarna fungerar och för att de tycker de får hjälp att förstå och hjälpa sina barn.


Det konstiga är att jag egentligen inte behöver hjälpa någon. Bara att visa respekt för någons åsikter, att orka läsa och kommentera, räcker ibland för att någon ska kunna hjälpa sig själv. En stund. Jag tror att det är en av dem saker som vuxna misslyckats med. Att få våra barn att känna att det är tillräckligt att vara sig själva.


Man måste inte vara smal, vacker och bedårande för att klara sig i livet. Man måste inte vara felfri, man får göra misstag. Livet är som sagt inte ett problem som ska lösas, det ska bara levas.


Kärlek eller uppmärksamhet

Vi söker alla kärlek men vad är det egentligen vi letar efter? Är det någon att hålla om, någon som bryr sig eller kanske någon som man själv kan älska? När man är ung är det förvillande med vad som är vad. Särskilt som tjej tror jag man är osäker på vad killarna egentligen vill ha? Är det sex eller kärlek? Är det mig eller bara någon?

Ingen vill stå ensam kvar.

Det finns ingenting som kan kompensera längtan efter kärleken. Vi vet att kärlek kan innebära både höjden av lycka och bottenlös besvikelse men att vara utan kärlek är ändå sämre. Att inte känna något alls är värre.

I vår strävan efter kärlek tror vi att uppmärksamhet är bra. Att synas. Att märkas. Att vara någon. Att bara vara sig själv kommer ju inte att räcka långt. Tror man.

Ja - så kanske det är. Men om vi blir älskade för något vi inte är så kommer det nog inte heller att leda till något varaktigt? Du kanske vill ha någon just nu och inte tänker så mycket på vad som händer sedan? Men ändå vet du att när du väl älskar någon och lämnar ut dig själv till en annan person så vill du att det ska vara för evigt.

Vet man nånsin det? Nej - det kan man inte veta.

Men man kan nästan vara säker på att kärleken inte är äkta om personerna inte heller är äkta.

kram

Bedårande är bra, eller?

En av mina bloggvänner - S - skrev:

"Jag skulle också vilja vara vacker, smal och bedårande
Jag är ute efter respekt, en känsla utav behag. Jag vill bara kunna bli älskad utav någon som mer än vän eller familjemedlem. Jag vill kunna älska mig själv!"

Jag vet att ätstörningarna inte alltid har med utseendet av göra, men det finns kanske ofta med någonstans i bilden ändå. Jag skrev till S:

Ju vackrare, smalare och mer bedårande man är, desto mindre kan man vara säker på att man blir älskad för den man är.

Idag skrev S i sin blogg mer om detta och jag tyckte hon formulerade det bra:

"Har ni inte tänkt på det egentligen, dem där vackra personerna på tv'n har inte dem lite svårt att veta om dem är älskade för att dem är sig själv eller är det bara för utseendet. Även om alla vill vara vackra, så är faktiskt alla det.
En del säger ju att ju vackrare en kvinna är ju svårare är det att få henne. Är det så, eller är det för att hon känner sig lurad, att hon inte vet varför mannen älskar henne, är det för att hon är vacker eller är det för hennes personlighet.
Innerst inne vill väl alla vi bli älskade för våran personlighet, eller?"

Det är inte fel att bry sig om sitt utseende, att vilja synas, men låt det inte leda till att du fastnar i en ätstörning.
kram

Vägvalet?

Upp eller ner. Höger eller vänster.

Vi ställs hela tiden inför olika val. Hur ska man veta vad som är det rätta? Varför är det så jobbigt att välja?Jag tror vi påverkas av vårt minne. Vi kommer ihåg den gången när vi gjorde fel val och vi vill inte uppleva det igen. I stället blir vi stående som åsnan mellan hötapparna, förlamade av ångest och kommer ingenstans förrän vi absolut måste. Och eftersom vi skjuter beslutet framför oss så länge det går kanske det blir en impuls som avgör i stället för att det är ett genomtänkt val?

Jag tror på logik men även mina "smarta" val är ofta fel. Så är det bara! Saker ändras.

Det enda sättet att bli bra på att välja är att inse att vi bara kan göra ett val. När vi väl gjort vårt val bland flera alternativ måste vi förutsätta att vi valt det rätta. Ingen ånger. Ingen panik.

Vi gjorde det som verkade bäst just då. Det verkade inte fel när vi gjorde det.

Om saker och ting förändras - och det gör det ju hela tiden - får vi lära oss av våra misstag och kanske göra ett bättre val nästa gång. Våga erkänna dina misstag och lär dig av dem.

Om man gör om samma misstag så har man inte förstått att man gjorde fel

Om man lnte litar på sina val är det svårt att tro att de är de rätta

kram
(haha - så här blir det när man vill skriva något men har dålig fantasi...)

Hemligheter

Har funderat lite mer på det ämnet, med vad proffessionella pratare borde göra i frågor om sekretess.

För att kunna berätta om svåra och kanske livsavgörande saker för en annan människa krävs ett stort förtroende. Jag anser att det är vården och de anställda där som måste skapa detta förtroende. Jag antar av era svar att detta inte sker.

Först och främst bör dom väl upplysa om vad som gäller. Man bör ha rätt att veta vad som eventuellt kommer att föras vidare till föräldrar eller andra personer inom vården.

Om en person berättar om självmordstankar eller ännu värre planerar självmord kan det ju vara svårt att behålla den hemligheten. Men om man är psykolog är det väl ens yrke att utvärdera risken, är detta en person som verkligen kommer att begå självmord eller bara en person som har svårt att finna mening med livet?

Som det är nu tror jag det är lättare att tala om sina problem som anonym eller kanske skriva om dem i din blogg, men det leder ju inte alltid till att man får den hjälp man behöver. Det finns ju dessutom risken att man får fel hjälp eller att situationen förvärras.

Om du har samtal med kurator, psykolog eller liknande så fråga vad som gäller. Det är din rättighet att veta. Det är tryggare för dig att veta. Dessutom kanske du ger en signal att denna information bör ges till alla.

Det är inte heller så bra om du undviker att berätta saker för att du oroar dig för att någon ska få veta. Jag hoppas att de som är utbildade på detta ska kunna bättra sig och inte vända sig till andra med information om dig om de inte anser det vara absolut nödvändigt. Om detta sker tyder det på att deras utbildning inte är tillräcklig.

Ännu värre är det förstås om man inte söker hjälp alls på grund av att man inte tror man kan lita på den man ska prata med.

Jag tror att utbildningen är dålig faktiskt när det gäller just barn och ungdomar. All psykvård exempelvis går ju i stort sett ut på att ge barn samma behandling som vuxna och det förstår ju alla med sunt förnuft att det är skillnad.

Våga prata om detta, om inte vården kan skapa ett förtroende så får du hjälpa till. Fråga! Det är ju ditt liv och din hälsa det gäller. Du måste vara en del i din egen vård och våga vara det. De som försöker hjälpa dig vill säkert väl, men de behöver mer hjälp och en del av den hjälpen kan du bidra med.

Detta är bara mina tankar, jag kan ha fel om saker förstås, men det kommer ni säkert att berätta för mig!

kram

God jul och tack!

Tack för alla svar och synpunkter på förra inlägget. Jag förstår att många väljer att inte berätta om sina bekymmer om man inte kan lita på att den man pratar med bevarar ens hemligheter. Det känns väldigt fel att det ska vara så.

Jag är glad att ha er som vänner och att ha ert förtroende. I dagens samhälle är det tyvärr alltför ovanligt att barn och vuxna kan lyssna på varandras åsikter med respekt. Vi behöver det i alla åldrar. 

Man behöver känna trygghet och tillit för att kunna växa och utvecklas.

Ha en underbar julafton!
kram


Jag är vaken

Självförtroende = kännedom och tro på sin förmåga, att veta eller tro att man kan
Självkänsla = kännedom och tro på sina egenskaper, att veta och tro på vem man är

Det är viktigt att ha ett bra självförtroende. Ett bra självförtroende ger en positiv utstrålning.

Du kanske säger till dig själv att "det här ska jag klara" och hoppas det ger dig självförtroende? Det gör det nog också men kanske bara för stunden. Jag tror att det behövs bra självkänsla för att ha ett bra självförtroende.

----

Någon frågade mig vad jag anser om att kuratorer, psykologer inte håller sig till sekretessen när det gäller barn.
Hur ska någon som mår dåligt och inte vill att föräldrarna ska veta allt annars våga tala med en vuxen person?

Det är en bra fråga. Det känns meningslöst att ha ett system för att hjälpa barn och ungdomar om det inte fungerar.
Är det någon som har egna erfarenheter av detta?

Vad tycker du?

mats

Blåggår

Kom på att jag haft min blogg ett år igår. Det känns som om jag har haft den mycket längre :) Inte på ett långtråkigt sätt utan på ett bra sätt. Jag fortsätter.

Vi ska fira julen den 23:e, alltså i morgon, bara för att våra barn ska kunna komma (tre av fyra). Det är dock väldigt svårt att få det till julstämning när det regnar och blåser halv storm - men vi får anstänga oss lite så går det nog bra!

kram

Söndag

I och med att jag under helgerna ska försöka undvika att arbeta och i stället vara lite social blir det mindre tid vid datorn för min del nu. Men om vi inte hörs på annat sätt vill jag önska en god jul till alla.

Jag har märkt att det där med mail har blivit omodernt bland de unga. Blogg, msn, communities orkar man men mail är ju hopplöst omodernt :) Är det så? Maila gärna svar haha!

kram och hoppas ni kan ha en underbar helg

Utan broar

Trygghet är en konstig varelse. Vi märker den knappast när vi har den, men vi kan inte vara utan den.

När vi är små barn handlar tryggheten om vårt hem och andra fasta platser i vår tillvaro. Den beror också på de personer som vi har i vårt omgivning. Som små barn behöver vi inte mer än att dessa cirklar inte rubbas.

Efterhand som vår egen värld förändras, med skola, vänner, kärlek och sorg söker vi också tryggheten i vår egen självkänsla. Det är naturligt att försöka frigöra sig från hem och föräldrar, att försöka vara trygg i sig själv.

Ibland går det för fort eller så går det fel. Då kanske vi plötsligt står där helt själv.

Vem ska trösta och vem ska man tala med när det inte finns någon som förstår? När man bränt alla broar?
Jag tror att det är där det går riktigt fel. Kanske för att man inte kan förlåta sig själv tror man att inte heller andra kan göra det. Kanske av stolthet. Man går hellre in i ensamhetens värld.

Där finns bara tomhet. Tryggheten är borta. Det enda man kan göra är att skapa nya rutiner som kan ge åtminstone en inbillad kontroll - en falsk trygghet. Något som gör att vi åtminstone kan visa ett leende utåt. Se på mig! Här är jag och mitt påklistrade leende. Jag är lika lycklig som ni. Som alla andra...

Tippex

Nej Jane, jag vill inte ha gratis smink.

Jag har skrivit en del böcker och gett ut två tidskrifter i ett specialämne (bridgespelet) för sådär en 25-30 år sedan. Då hade jag ingen dator. Man fick skriva på en skrivmaskin, och om det blev något man ville ändra på så fick man skriva om hela sidan! Eller använda Tippex...

Inte heller fanns det stavningskontroll på skrivmaskinen så det blev ju då en följd att du antingen lärde dig att stava eller så fick du skriva om hela sidan ändå...

När man läser igenom något man själv skrivit för ett tag sedan så finns det alltid något man vill ändra på, eller skriva om på ett bättre sätt. Det är något som man kan uppleva jobbigt - eller tycka att det var dåligt skrivet, men det är bara ett bevis på att man utvecklas.

Så är det också när vi tänker på annat i vårt liv. Vi är inte alltid så nöjda med det vi har gjort innan.

När man skriver en bok finns ju möjligheten att skriva om och bearbeta om och om igen men det mesta vi skriver gör vi ju klart med en gång, därför blir det inte heller alltid så bra som vi skulle vilja.

Det är väl samma med allt annat vi gör. Våra liv får vi inte göra om eller bearbeta. Inte sudda ut. Det vi gör blir inte alltid så bra, men nästa gång kan vi göra det bättre!
kram

Play

När herr och fru Svensson ska på fest en lördagskväll står herr Svensson färdigklädd i dörren och väntar. Och vad gör då fru Svensson? Jo hon gör sig i ordning framför spegeln så hon ska klara sig i konkurrensen med andra svenssonfruar.
Det kan ta tid sånt där.

Liknande - fast värre - är det med alla tjejer som tar en paus i sitt liv på sådär en fem-tio år för att förbättra sitt utseende.

Tro inte att jag inte vet hur mycket det betyder. Är man inte nöjd med hur man ser ut finns inget självförtroende, ingen lycka runt hörnet och egentligen ingen mening med att gå utanför dörren.

Problemet har egentligen inget svar. Alla kan ju inte vara snyggast, smalast, coolast? Hur viktigt är det egentligen?

Så släpp den där paus-knappen och bli bra på något annat i stället.
kram

Nyvaggad?

Jag vaknade nyss och det har tydligen varit en jordbävning i Skåne. Jag har varit med om en i Tokyo för en 15 år sen, men nu sov jag mig igenom den. Kanske lika bra det. Nu ska jag till tandläkaren.

Kram. Hoppas er dag börjar bättre!

When you smile

Jag hinner inte läsa så många bloggar. Jag har inte tid att prata så mycket jag vill på msn.
Alltså men en sak måste jag säga.

Det är så konstigt. Många av er är helt unika och verkar väldigt snälla, rara och trevliga. Men ni fattar det inte själv! Jo kanske, men ni tror inte på det. 

Du kanske tror att man måste vara bättre, smalare, vackrare, mer omtyckt, älskad, lycklig.

Ja allt sånt. Och klok.
Och veta vad man vill blir när man "blir stor".
Och ha ett jävla självförtroende.
Och klara allt utan att bryta ihop.

Men försök att inse att det inte behövs. Det räcker om ni ler mot världen, så ler världen tillbaka!
Prova själv.

(Jag har just nu plockat ut löständerna så jag kan inte visa. Ni får tro mig på mitt ord <3)
Godnattkram

Och stort grattis till Milla på 16-årsdagen!

Julstämning

Nu så här i julklappstider är ju trender inom modet viktiga. Jag har tänkt att önska mig en ny mössa i julklapp och jag behöver lite tips om moderiktiga huvudbonader. Vissa kommer nog att anse att tomteluva passar mig bäst, men tänk på att det är kallt ute ibland! Jag vill inte frysa...

Förr i tiden - alltså ni vet då innan internet fanns - var modet enklare. Man behövde bara försöka se ut som alla andra så blev man accepterad. Eller i alla fall inte mobbad för mer än tandställningen och att man inte vågade slåss.

Nu är det svårare. Nu är modet ungefär som politiken, man ska tycka som alla andra men ändå ha en egen åsikt....

Kläderna ska visa vem man är, hur gammal man är, vilken grupp man tillhör och man ska absolut se ut nästan som någon annan men ändå inte. Helst "nästan men ändå inte" som en modell eller nån annan tv-stjärna.

Pengar är inget problem. Kläder får ju kosta hur mycket som helst. Och jag är beredd att låna ut till dem som ska handla. Hjälp mig nu, vilken mössa ska jag önska mig för att se ut som en bonde som söker fru fast jag redan har en. Fru alltså.

Ni kan ju passa på och skicka med er önskelista ifall det blir en tomteluva i alla fall :)
kram

Carpe eller inte carpe?

Med en massa helger och lediga dagar i den närmaste framtiden är det verkligen marknad nu för alla som kan fånga dagen och leva i nuet. Tänk vilka möjligheter som finns att göra precis det man vill.

Men vad händer om man inte kan fånga nånting? Vad är motsatsen till att leva i nuet?

Jag tror det är att leva i tankarna. Att gå och önska att allting vore annorlunda. Att tycka att inget är värt något. Att livet är orättvist. Att inte tro att dagen har något att erbjuda. Att inte försöka...

Alla kan nog fånga dagen. Men dagen kommer inte till dig - du måste gå till den.
Kram

Snart är det jul

Jag har snart skrivit i den här bloggen i ett helt år. Först ville jag att många skulle läsa den, men eftersom jag inte har tid att läsa många bloggar så skriver jag nu mer för att hålla kontakten med dem jag "fastnat" för. Det är sällan mer än 20 som besöker min blogg nu för tiden!

Jag har pratat med min syster Eva ett par gånger och nu först börjar hon känna sig lite bättre, igår kunde hon äta något lite fast föda för första gången. Två köttbullar och 10 makaroner berättade hon stolt.

Jag är inte så bra på att skicka julkort, men annars skulle alla ni som läser min blogg få ett!
kram

Finn fem fel

Även om man står framför spegeln varje dag och försöker se positiva saker så är det svårt att tro på dem. Svårt att se dem också.

Vi har ju gjort världen till en plats där pengar styr allting.  Alla ska sälja något, helst med en reklamsnutt som ger en förskönande bild. Om man läser det finstilta så ser man att det var för bra för att vara sant.

På samma sätt ska vi sälja oss själva. Försöka vara något mer än vi är och hoppas att ingen hinner se att vi egentligen inte kan leverera allt det där.
Jag tror att vi måste tillbaka till verkligheten. Vi måste lära oss att acceptera svagheter och fel. En produkt är inte klar förrän den är färdigutvecklad. Inte en människa heller.

Du skulle aldrig plocka en blomma som inte slagit ut eller äta ett omoget plommon men du tycker att du själv ska vara klar att möta livet när du fortfarande håller på att lära dig hur det fungerar. Knäppt, eller hur?

Alla kan...

Glöm inte

Bara för att

ni inte ska tro att jag glömt bort er...

Jag har haft en lugn helg och sedan arbetat mycket. Igår kväll träffade jag Björn, en bridgekompis. Angående Eva, min syster så vet jag inte så mycket mer än att hon har feber och är trött och att det är något fel som dom inte kan hitta. Men jag hoppas det ordnar sig med det.

I lördags träffade jag förresten Alma för första gången på länge. Vi skulle iväg och fotografera hos en av mina kunder. Det hade Alma glömt haha, men det resulterade i att jag fick mormors pannkakor och sylt till frukost samt att jag fick umgås en stund med Alex (lite drygt ett år) som av någon anledning skrattar åt allt jag gör...

Kram
 • December 2010
 • Oktober 2010
 • Augusti 2010
 • Juli 2010
 • Juni 2010
 • April 2010
 • Mars 2010
 • Februari 2010
 • December 2009
 • November 2009
 • Oktober 2009
 • September 2009
 • Augusti 2009
 • Juli 2009
 • Juni 2009
 • Maj 2009
 • April 2009
 • Mars 2009
 • Februari 2009
 • Januari 2009
 • December 2008
 • November 2008
 • Oktober 2008
 • September 2008
 • Augusti 2008
 • Juli 2008
 • Juni 2008
 • Maj 2008
 • April 2008
 • Mars 2008
 • Februari 2008
 • Januari 2008
 • December 2007
 • RSS 2.0

  Discover Lisa Ekdahl!