Är livet jobbigt eller...?

Vad är det som gör att livet är så svårt att leva. Tills man upptäcker att det inte är det. Någon gång i människan historia tog vi ett kliv ifrån djur till människa. Det visade sig antagligen att dom människor som hade förmågan att planera framåt bättre kunde överleva än de människor som liksom djuren tog dagen som den kom.

Men nu har vi liksom gått lite för långt. Vi inte bara planerar utan vi skräms av våra tankar om framtiden och är rädda för den. Rädda för att vi inte ska kunna leva upp till våra krav, drömmar, ideal. Rädda för vad andra ska tänka och säga om oss. Rädda för allt.

Jag vet inte hur vi ska undvika att tänka framåt - det går ju inte. Men på något sätt måste man hitta ett sätt att ta dagen som den kommer och inte ta ut dåliga saker i förtid. Det är svårt. Är man dessutom deprimerad och sätter allt det som är negativt framför det positiva ser man kanske inte ens bra saker för att dom dåliga skymmer utsikten.

Det finns ingen medicin som botar detta. Det är bara vi själva som kan - fastän vi kanske behöver hjälp - ändra på det som är fel. Jag vet inte hur man gör - men antagligen måste man säga emot när hjärnan vill få en att tro att allt är dåligt och inget är bra. Leta efter ljuset, sluta ställa krav på sig själv och på livet.

Lyckan kommer lyckan går. Var nöjd om det inte är värre än så.
Kram

Kommentarer
Postat av: Ann

Hhaha ja kankse lite!

2008-07-18 @ 05:57:38
URL: http://lillanslilla.blogg.se/
Postat av: Rebecca

livet är allt annat än lätt... Genom bloggen har jag träffat så många som mår dåligt, trodde inte det fanns så många...

2008-07-20 @ 22:16:27
URL: http://svartadiamanten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0