Lögn eller förbannad dikt

Fantasi, inbillning, tankar, drömmar och många andra ord har en sak gemensamt. Nämligen att motsatsen är verkligheten. Varför har då människan så många sätt att fly från det verkliga livet? Antagligen för att det behövs. Verkligheten är inte alltid som man vill ha den.

 

Vi behöver drömmar och fantasier för att komplettera verkligheten. Men jag tror det är farligt när vi gör över gränsen och börjar undvika verkligheten. Och livet. Man kan inte ersätta det verkliga livet helt och hållet med något annat. Varken spel, droger eller fantasier. Det kan gå ett tag men förr eller senare hinner verkligheten ifatt en.

 

Uppfinningsrika som vi är kommer vi människor på nya sätt att fly från verkligheten. En stor del av internet är en fantasivärld. En plats där man kan leva ett annat liv. Ett andra liv. Lite för bekvämt också. Det är alltför lätt att komma undan och alltför accepterat att göra det.

 

Jag har en teori. Vissa människor fastnar i tankar, drömmar, inbillning och fantasi. Jag tror en del av dem inte tror att de duger i det verkliga livet. De tror att livet måste vara som i drömmen eller att de själva måste leva upp till något som liknar deras fantasi för att de ska kunna bli älskade.

 

Så är det inte. Det är de som inte kan älska dig det är fel på. Du duger som du är.

 

 


Kommentarer
Postat av: elin

Du är så positiv, önskar att jag var det med, men det är jag inte. Men du säger i alla fall kloka, positiva saker. På sätt och vis håller jag med dig. Det abstrakta är nog ett komplement till verkligheten, som nog många behöver. Samtidigt är det nog gannska vanligt att människor hamnar där att de fastnar i att trycka ner sig själva pga abstrakta saker.

Kramar

2010-04-18 @ 11:24:29
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: jenny

Hej,

Jag undrar ifall du skulle kunna rösta på två av mina bilder. Det hade varit jätte gulligt ifall du ville göra det =Dhttp://norrlandsbilden.norrmejerier.se/tavlingsbidrag/fjallen-10

http://norrlandsbilden.norrmejerier.se/tavlingsbidrag/fjallen-8

2010-04-21 @ 17:42:58
URL: http://jjennylindgren.blogg.se/
Postat av: Erica

Bra inlägg. Tänkvärt.

2010-05-12 @ 00:07:48
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: emma

Dina kommentarer gör att jag vill diskutera med dig som förut, mats! Kan du inte kapa dig in på msn någon kväll när jag råkar vara där? ;)Nu var du nästan luddigare än jag, men jag förstår på ett ungefär. Och du har rätt, flera stycken till och med! Tålamod är verkligen en nyckel i det här, och tyvärr något jag har total brist av, i stort som smått. Att stå i kö är något av de värsta i-landsproblem jag vet, det säger kanske något om saken (eller inte alls).Men jag är envis, och jag tänker att det kan jämna ut bristen på tålamod lite grand. Förstår du hur jag menar? Och nu har jag fått lite glöd på den också, och har faktiskt gjort slag i saken och gjort praktik av teorin, vilket jag kanske oftast borde. Men inte älta i "skulle haft"! Jag gör istället ;) Kram!

2010-05-12 @ 22:18:48
URL: http://dushi.blogg.se/
Postat av: emma

jag uppskattade förresten piken om nykterhet, jag kallar den humor.

2010-05-12 @ 22:20:00
URL: http://dushi.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Men vem bestämmer vad som är verklighet?

2010-05-19 @ 21:38:30
URL: http://hitta-ekonomen.bloggplatsen.se
Postat av: Elin

Du är alltid så klok, och du har rätt, det låter så logiskt, men sen när ingen sitter bredvid och förklarar allt det där logiska låter det så väldigt fel. Som matte, matteläraren förklarar men när han går fattar jag inte mer.

Kram

2010-05-24 @ 16:58:42
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: emma

haha, kanske inte! Lite luddigt minne idag redan. Men då får man väl gräva i arkivet lite, öh, eller nåt. Eller få en påminnelse!

2010-05-25 @ 11:46:46
URL: http://dushi.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jo orden är lätatre att hantera än siffror. Enda gången siffror är viktiga är när jag räknar kalorier. Vet att det är fel, men är bara då dom har något syfte. Som om jag behöver räkna ut lutningen på x-axeln liksom? Jag vill jobba med människor, då behövs inte andragradsekvationer. :PHur mår du?

kram

2010-05-25 @ 11:48:43
Postat av: Sanna

Tack så himla mycket för dina ord och ditt fina stöd. Betyder verkligen!

Superfin text och tåls att tänka på.

2010-05-26 @ 21:27:46
URL: http://kanduminnas.blogg.se/
Postat av: Elin

Japp, blev inte så mycket gjort. Eller ja, det mesta, bara staketet kvar :P Var spöregn hela förmiddagen och 25 grader (mamma tål inte sol) resten av dagen. :Phur ser sommaren nu?

2010-05-27 @ 21:06:35
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: Erica

Svar: Tack! :)

2010-06-02 @ 15:36:29
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack, det gick faktiskt bra, känns som att jag har hittat balansen med alla människor där. Har du sol där hemma? kram

2010-06-02 @ 17:57:28
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0